Home / Vijesti / BiH / Hamdija Lipovača osuđen za nesavjestan rad

Hamdija Lipovača osuđen za nesavjestan rad

Općinski sud u Bosanskoj Krupi prvostepenom presudom osudio je bivšeg načelnika općine Bihać Hamdiju Lipovaču na godinu zatvora uslovno za krivično djelo nesavjestan rad u službi, čime je općinski budžet oštećen za skoro 50.000 KM.

Kazna neće biti izvršena ukoliko Lipovača u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo, objavljeno je danas na web-stranici Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona podiglo je 20. juna 2019. godine optužnicu protiv Lipovače, kojem je stavljeno na teret da je 7. januara 2009., kao načelnik općine Bihać, suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH, bez provedene tenderske procedure, s kompanijom “Kentrik Jurop B. V.” zaključio sporazum za izradu studije izvodljivosti o vodnim resursima te općine.

Za predviđeni posao istog dana kad je sklopljen ugovor plaćeno je 48.944 KM, ali Općina Bihać nikada nije dobila studiju izvodljivosti te je Lipovača, kao odgovorno lice, oštetio općinski budžet za ovaj iznos.

(Srna/SB/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

AFERA RESPIRATORI -KOMISIJA ZA SIGURNOST ZASTUPNIČKOG DOMA PARLAMENTA FBIH ZAVRŠILA I DONIJELA ZAKLJUČKE SA PREPORUKAMA VLADI

Komisija za sigurnost Zastupničkog doma Parlamenta FBiH sačinila je 12 zaključaka kojim se direktno od …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)