Home / Ličnosti / Forbes objavio ;Kriza žestoko pogodila Donalda Trumpa izgubio više od milijardu dolara

Forbes objavio ;Kriza žestoko pogodila Donalda Trumpa izgubio više od milijardu dolara

Vrijednost imovine koju ima američki predsjednik Donald Trump snižena je sa 3,1 na 2,1 milijardu dolara, procjenjuje američki magazin Forbes

Novinari magazina Forbes došli su do zaključka da je za manje od mjesec dana Trump izgubio milijardu dolara.

Kako bi izračunali koliko je koronavirus dosad stajao Trumpa, u Forbesu su razmotrili cijene dionica onih kompanija koje kotiraju na burzama i koje se po poslovanju mogu usporediti s Trumpovim kompanijama. Razliku u vrijednosti tih dionica s početka marta i tri sedmice kasnije su primijenili na raniju procjenu Trumpove imovine. Prema tom izračunu, koronavirus je Trumpovo bogatstvo dosad smanjio sa 3,1 na 2,1 milijardu dolara, odnosno otprilike za trećinu.

Pad je još značajniji u ugostiteljskom segmentu biznisa koji je globalno posebno stradao u pandemiji. Trump u vlasništvu ima hotel u Washingtonu i odmaralište u Miamiju, a snižena je i vrijednost prihoda koje ostvaruje od licenci i upravljanja drugim ugostiteljskim kapacitetima. Vrijednost te imovine srezana je sa oko 190 na 80 miliona dolara. Uz to, Washington Post navodi da su tvrtke u vlasništvu američkog predsjednika već podijelile 550 otkaza.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)