Home / Vijesti / Gradovi / OŠTRE OPTUŽBE GRADONAČELNIKA PETRINJE ‘Ćorić i Žinić su grobari ove županije, koriste koronu da sakriju svoje aktivnosti oko nuklearnog odlagališta’

OŠTRE OPTUŽBE GRADONAČELNIKA PETRINJE ‘Ćorić i Žinić su grobari ove županije, koriste koronu da sakriju svoje aktivnosti oko nuklearnog odlagališta’

Na vijest da je Fond za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško, 31. ožujka preuzeo od Ministarstva zaštite okoliša i energetike na uporabu lokaciju bivšeg vojnog skladišta „Čerkezovac“ u Općini Dvor, oštro je reagirao saborski zastupnik, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, jedan od najžešćih protivnika lokacije nuklearnog odlagališta na području Zrinske gore.

Ističe kako su župan Ivo Žinić i ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić grobari i elementarna nepogoda Sisačko-moslavačke županije.

„Živimo u vremenu pandemije koronavirusom koja nemilosrdno odnosi ljudske živote diljem svijeta, ali i u Hrvatskoj, u vremenu kad je glavni grad naše zemlje pogodio snažan potres i kad nam se zbog svega toga urušava gospodarstvo, ljudi ostaju bez posla, a zabrinutost, strah i neizvjesnost su naši svakodnevni pratitelji. Upravo u takvom vremenu svjedoci smo rijetko viđenog licemjerja i podcjenjivanja građana. Fond za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško, objavljuje 31. ožujka kako je od Ministarstva zaštite okoliša i energetike preuzeo na uporabu lokaciju bivšeg vojnog skladišta „Čerkezovac“ u Općini Dvor. Razlog za to je dobro poznat: tu se planira u skoroj budućnosti napraviti odlagalište radioaktivnog otpada iz Nuklearne elektrane Krško. Očito, pomno izabrani trenutak za pokretanje ovih aktivnosti, jer dok smo u izolaciji i svaki dan sa strepnjom iščekujemo vijesti o novooboljelim i umrlim sugrađanima, nemamo vremena misliti o očuvanju i zaštiti prirode i okoliša, niti imamo mogućnost organizirati se ili prosvjedovati protiv ovakve odluke”, ističe petrinjski gradonačelnik.

Nastavlja kako su stanovnici Banovine, kada je u pitanju zaštita Zrinske i Trgovske gore, na svašta navikli i svašta vidjeli.

„Od toga da se moja borba protiv odlagališta radioaktivnog otpada u srcu Zrinske gore od strane župana Žinića proglašava politikantstvom, da taj isti župan obilazi odlagališta po Sloveniji i objašnjava svima kako je dobro i korisno biti destinacija radioaktivnog otpada i smeća. A onda u Petrinju na promociju knjige o prirodnim ljepotama Zrinske gore dovede ministra zaštite okoliša Ćorića i tamo njih dvojica daju “podršku” da se Zrinska gora proglasi regionalnim parkom. Zamislite regionalni park na čijem se području skladišti radioaktivni otpad. Pljuska i podvala građanima naše ionako siromašne i nerazvijene županije. Sasvim je jasno da nam uz ovakvu vlast nema niti radnih mjesta niti autoceste, nema napretka niti budućnosti. Bar da je ovo prvotravanjska šala, ali na žalost svih nas, nije šala, već gorka istina i tužna sudbina Sisačko – moslavačke županije i njezinih građana”, ističe gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović.

(Jutarnji.hr/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)