Home / EU / Treći dan opada broj zaraženih i umrlih u Italiji Karantin počinje da daje pozitivne rezultate
Rome, Italy - July, 1, 2017: veiw of Venice square in a center of Rome, Italy and state flag of Italy on the front background

Treći dan opada broj zaraženih i umrlih u Italiji Karantin počinje da daje pozitivne rezultate

U Italiji treći dan uzastopno opada broj zaraženih i umrlih, promjena nabolje je minimalna, ali ipak ohrabruje.

Prema riječima epidemiologa, vrhunac zaraze u Italiji bio je 21. marta, ali je broj zaraženih, hospitaliziranih i umrlih i dalje visok.

Direktor civilne zaštite Italije Anđelo Boreli izjavio je na konferenciji za medije da karantin, koji je prije dvije sedmice uveden u cijeloj državi, počinje da daje pozitivne rezultate, a u narednih nekoliko sati očekuju se i drugi pozitivni efekti.

Italijanska vlada ponovo najavljuje još strožije mjere u borbi protiv epidemije, ali i teže sankcije za one koji ih se ne pridržavaju. Za osobe koje se bez opravdanog razloga nađu na ulicama, kazna će, umjesto dosadašnjih 200 eura, iznositi 3.000 eura, prenosi Tanjug.

Vlada najavljuje i da će se, radi prevencije i brzog otkrivanja zaraženih, mjeriti temperatura, kao jedan od ranih simptoma bolesti, ljudima koji čekaju u redu pred supermarketima.

Najavljena je i mogućnost upotrebe dronova u otkrivanju prekrišilaca vladinih mjera zabrane kretanja, a u krajnjem slučaju mobilnih aplikacija.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)