Home / After Work / Hormonski raspored i tijelo – EVO kako najzdravije i najučinkovitije isplanirati dan!

Hormonski raspored i tijelo – EVO kako najzdravije i najučinkovitije isplanirati dan!

Od 14:00 do 16:00 se osjeća pospanost, nemojte sebi uskratiti zadovoljstvo spavanja 20 minuta! Ovo je vrhunac HORMONA RASTA – hormona ljepote i vječne mladosti. 2:00 – HORMON RASTA kreće na posao – hormon ljepote i vječne mladosti. Zahvaljujući njemu djeca “lete u snu”, a odrasli ostaju mladi, lijepi, s jakim kostima i kvalitetnim mišićima!

Svi sigurno znaju koliko su važni hormoni u našem tijelu, oni kontroliraju naše cikluse raspoloženja, sposobnost začeća i rađanja djeteta i druge važne stavke.

Ispostavilo se da u tijelu nije sve tako jednostavno i svaki od hormona aktivira se i aktivno djeluje samo u određeno vrijeme. Znajući vrijeme aktivnosti određenog hormona, može se značajno poboljšati zdravlje i kvaliteta života.

Savjeti za tijelo – Kako učinkovito planirati dan

Ustajanjem prije 6:00 ujutro proizvodi se SEROTONIN – hormon sreće.

6:00 – razina KORTIZOL-a raste – hormona koji priprema naše tijelo za aktivnu budnost!
Sada je svijest potpuno uključena. Vrijeme je da se napišu planovi za dan i donesu odluke.

Pijenjem 700 ml vode ujutro i vježbanjem, hormoni STRESA se ispiru.

7:00 – MELATONIN se prestaje proizvoditi, stvarajući mjesto za spolne hormone. Nema smisla više spavati, vrijednost daljnjeg spavanja = 0, što znači da je to gubitak života.

8:00 – spolni hormoni u areni. Oni su steroidi – hormoni koji formiraju naš mišićni okvir. Vrijeme je za vježbanje, gimnastiku, teretanu i “razmnožavanje”.

10:00 – 14:00 vrhunac DHEA (dehidroepiandrosteron) – neurohormon odgovoran za pamćenje, pažnju i sjećanje. Najbolje vrijeme za mentalne aktivnosti.

14:00 – 16:00 – u ovom trenutku osjeća se oštra pospanost, nemojte sebi uskratiti zadovoljstvo spavanja 20 minuta! Ovo je vrhunac HORMONA RASTA – hormona ljepote i vječne mladosti. I, po mogućnosti, nakon ovog sna zagrijte se, jer hormon rasta odgovoran je za količinu mišićnog tkiva.

od 17:00 – KORTIZOL počinje propadati. Donošenje važnih odluka treba otkazati.

21:00 – počinje se proizvoditi MELATONIN. Snižavanjem tjelesne temperature želimo toplinu i brigu voljenih osoba.

22:00 – hipofiza izlučuje opioidne hormone s narkotičkim učinkom – to su ENDORFINI. San će biti popraćen najprijatnijim senzacijama ako se spava u ovom trenutku. Dnevni stres je gotov, tijelo je spremno za ponovno pokretanje. Vrijednost sna od 22:00 do 4:00 sata je maksimalna. Nedostatak sna u ovom intervalu je fatalan.

2:00 – HORMON RASTA kreće na posao – hormon ljepote i vječne mladosti. Zahvaljujući njemu djeca “lete u snu”, a odrasli ostaju mladi, lijepi, s jakim kostima i kvalitetnim mišićima!

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)