Home / After Work / Hormonski raspored i tijelo – EVO kako najzdravije i najučinkovitije isplanirati dan!

Hormonski raspored i tijelo – EVO kako najzdravije i najučinkovitije isplanirati dan!

Od 14:00 do 16:00 se osjeća pospanost, nemojte sebi uskratiti zadovoljstvo spavanja 20 minuta! Ovo je vrhunac HORMONA RASTA – hormona ljepote i vječne mladosti. 2:00 – HORMON RASTA kreće na posao – hormon ljepote i vječne mladosti. Zahvaljujući njemu djeca “lete u snu”, a odrasli ostaju mladi, lijepi, s jakim kostima i kvalitetnim mišićima!

Svi sigurno znaju koliko su važni hormoni u našem tijelu, oni kontroliraju naše cikluse raspoloženja, sposobnost začeća i rađanja djeteta i druge važne stavke.

Ispostavilo se da u tijelu nije sve tako jednostavno i svaki od hormona aktivira se i aktivno djeluje samo u određeno vrijeme. Znajući vrijeme aktivnosti određenog hormona, može se značajno poboljšati zdravlje i kvaliteta života.

Savjeti za tijelo – Kako učinkovito planirati dan

Ustajanjem prije 6:00 ujutro proizvodi se SEROTONIN – hormon sreće.

6:00 – razina KORTIZOL-a raste – hormona koji priprema naše tijelo za aktivnu budnost!
Sada je svijest potpuno uključena. Vrijeme je da se napišu planovi za dan i donesu odluke.

Pijenjem 700 ml vode ujutro i vježbanjem, hormoni STRESA se ispiru.

7:00 – MELATONIN se prestaje proizvoditi, stvarajući mjesto za spolne hormone. Nema smisla više spavati, vrijednost daljnjeg spavanja = 0, što znači da je to gubitak života.

8:00 – spolni hormoni u areni. Oni su steroidi – hormoni koji formiraju naš mišićni okvir. Vrijeme je za vježbanje, gimnastiku, teretanu i “razmnožavanje”.

10:00 – 14:00 vrhunac DHEA (dehidroepiandrosteron) – neurohormon odgovoran za pamćenje, pažnju i sjećanje. Najbolje vrijeme za mentalne aktivnosti.

14:00 – 16:00 – u ovom trenutku osjeća se oštra pospanost, nemojte sebi uskratiti zadovoljstvo spavanja 20 minuta! Ovo je vrhunac HORMONA RASTA – hormona ljepote i vječne mladosti. I, po mogućnosti, nakon ovog sna zagrijte se, jer hormon rasta odgovoran je za količinu mišićnog tkiva.

od 17:00 – KORTIZOL počinje propadati. Donošenje važnih odluka treba otkazati.

21:00 – počinje se proizvoditi MELATONIN. Snižavanjem tjelesne temperature želimo toplinu i brigu voljenih osoba.

22:00 – hipofiza izlučuje opioidne hormone s narkotičkim učinkom – to su ENDORFINI. San će biti popraćen najprijatnijim senzacijama ako se spava u ovom trenutku. Dnevni stres je gotov, tijelo je spremno za ponovno pokretanje. Vrijednost sna od 22:00 do 4:00 sata je maksimalna. Nedostatak sna u ovom intervalu je fatalan.

2:00 – HORMON RASTA kreće na posao – hormon ljepote i vječne mladosti. Zahvaljujući njemu djeca “lete u snu”, a odrasli ostaju mladi, lijepi, s jakim kostima i kvalitetnim mišićima!

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)