Home / Ličnosti / VUČIĆEVA IZJAVA ;ZAPAMTITE PRVO DOLAZI BORIS JOHNSON A NAKON NJEGA I TRUMP !!!

VUČIĆEVA IZJAVA ;ZAPAMTITE PRVO DOLAZI BORIS JOHNSON A NAKON NJEGA I TRUMP !!!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je vlast opoziciji dala “i više nego što je traženo, jer se ne plaši konkurencije”, odgovarajući na novinarska pitanja o dijalogu o izbornim uslovima i zamjerkama da je popustio opoziciji.
Ne može nerad da pobijedi rad. I to je sve što mogu da kažem”, konstatovao je Vučić, i dodao da ne želi da na svečanosti povodom otvaranja radova na Moravskom koridoru, koja je održana u kruševačkom selu Jasika, odgovara na optužbe političkih protivnika, jer je “suviše lijep i svečan dan”.

Upitan da prokomentariše izjave iz Prištine, koje su dali Aljbin Kurti i Ramuš Haradinaj, Vučić je odgovorio: “razumjeli smo ih, shvatili smo ih”.

Ocijenio je i da su ta dvojica kosovskih političara “ozbiljni ljudi i znaju šta je u interesu njihovog naroda, kao i mi našeg”.

“Za nas je vrhovni interes mir, očuvanje mira. Ja volim da oni uvijek misle da su jaki, a mi vrlo slabi. Ja njih da vrijeđam, niti hoću, niti mi pada na pamet. Ne sekiram se zbog njihovih izjava, mene brinu djela, a ne riječi”, rekao je Vučić, iskazujući nadu da će mir biti sačuvan.

Doći će Johnson i Trump

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je vrijeme da predsjednik SAD Donald Trump dođe i posjeti Srbiju.

“Samo se vi smijte. Zapamtite – prvo dolazi (britanski premijer) Boris Johnson, a onda i Trump”, rekao je Vučić na svečanosti obilježavanja početka radova na Moravskom koridoru, i dodao da će se, kad se to desi, oni koji su se smijali, morati da se prisjete njegovih riječi.

(Beta/SB/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

Održan protest građana Foče protiv izgradnje mHE na rijekama Bjelava, Velika i Mala Bjelava

Građani Foče, okupljeni u Udruženje građana „Bjelava“ Foča i neformalnu grupu Sačuvajmo rijeke Foče, organizovali …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)