Home / EU / 6 ZNAKOVA DA STE ROĐENI I ODGOJENI U NJEMAČKOJ: Pročitajte zanimljive činjenice o Nijemcima!
Poslovnidnevnik.ba

6 ZNAKOVA DA STE ROĐENI I ODGOJENI U NJEMAČKOJ: Pročitajte zanimljive činjenice o Nijemcima!

Svaka nacija se susreće s određenim stereotipima i predrasudama. Sigurno ste prilikom putovanja u neku od stranih zemalja čuli nešto specifično za tu naciju. Ovo su neke od zanimljivosti koje ste možda čuli o Nijemcima.

 

1. EFIKASNOST JE DRUGO IME ZA NIJEMCE!

Svaki posao odlično obavljate. Nijemci sve svoje obveze obavljaju točno i precizno, ništa ne ostavljaju za sutra i svaki posao koji prihvate bit će savršeno obavljen.

2. KAŠNJENJE JE NEDOPUSTLJIVO!

Dogovorili ste sastanak u 20:00 sati, očekuje se od Vas da točno u  20:00 sati budete na dogovorenom mjestu. Nijemci veliku važnost pridaju detaljima, pogotovo ako ti detalji uključuju vaše kašnjenje.

3. ČARAPE I SANDALE SU ZAŠTITNI ZNAK!

Pod ovu stavku ne možemo svrstati baš sve Nijemce, ali sigurno ste nekad susreli nekog tko nosi čarape i sandale pomislili da je sigurno Nijemac.

4. PIVO JE VAŽNA STAVKA SVAKOG DRUŽENJA!

Da Nijemci vole pivo, svakako nije tajna. Pivo možete kupiti posvuda: u marketima, kioscima pa čak i u studentskoj menzi. Naravno ako se stariji od 16 godina.

5. KEBAB JE HRANA KOJU MOŽETE JESTI U SVAKO DOBA DANA I NOĆI!

Kebab je osobito važna hrana Nijemcima. Nebitno vraćaju li se s posla ili noćnog izlazka. Ako vani i osjete glad prvo će posegnuti za kebabom

6. LIFTOVI SU MJESTA GDJE VLADA MRTVA TIŠINA!

Neobavezno ćaskanje sa susjedom dok se vozite u liftu do svog stana? Ne dolazi u obzir ako ste Nijemac. Čak i ako se voziti u liftu sa svojim prijateljima vladat će neugodna tišina.

Ovu su neke od zanimljivh činjenica o Nijemcima. Naravno one ne vrijede za svakog Nijemca, no neke od njih su prve stvari koje nam padnu na um kada se povede razgovor o Njemačkoj i Nijemcima./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)