Home / Vijesti / BiH / Otkriveni detalji nemoralne ponude Dodika Šaroviću!

Otkriveni detalji nemoralne ponude Dodika Šaroviću!

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je sinoć na posebnoj sjednici NSRS da na sastanku Dodika, Šarovića i Borenovića nije došlo do dogovora zbog jednog čovjeka.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković govorio je sinoć na posebnoj sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske o sastanku lidera PDP-a, SDS-a i SNSD-a Branislava Borenovića, Mirka Šarovića i Milorada Dodika koji je održan u tajnosti i bez prisustva medija.

Višković je kazao da do dogovora između trojice navedenih predsjednika stranaka nije došlo “zbog jednog čovjeka”.

“Očito je da niste dobili informaciju od gospodina Šarovića. Znate li šta mu je sinoć ponuđeno? Evo, sad ću vam reći šta mu je ponuđeno, a vi ga slobodno nazovite dok traje Skupština, ustanite i recite da ja lažem. Ponuđeno mu je prvo, hajde vi izađite iz vlasti, a mi nećemo ući u vlast”, kazao je Višković.

– Šarović je odbio to i rekao da to neće moći, jer jedan sigurno neće pristati na to. Ako jedan neće, onda sve pada u vodu – istakao je Višković.

Bila je ponuđena i zajednička saradnja u Sarajevu.

– I to je odbijeno. Bio je dogovor da nastavimo kontakte i da ne obavještavamo javnost, a odmah nakon sastanka informacije su se pojavile u medijima – izjavio je je Višković.

.Govorio je i o detaljima nastavka sastanka Borenovića, Šarovića i Dodika.

“Ne može, dobro. Imaju razlozi, možda su opravdani, možda nisu. Onda je čak rečeno, zvanično, i kad bi htjeli da to uradimo, ima jedan koji to neće. I ponovo imamo problem, a dovoljno je da ostane jedan. Vi to savršeno znate. A onda je rečeno, neka traje koliko traje, pa ćemo vidjeti kako dalje. Onda je druga varijanta bila, ajmo bar zajedno da djelujemo u jednom i drugom parlamentu. Ne može ni to. Ajde nastavit ćemo dalje razgovarati i o ovome neće obavještavati javnost. A onda, čim se završio sastanak, sve se to pojavilo u medijima”, kazao je Višković.

Podsjetimo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i predsjednica RS-a Željka Cvijanović sastali su se ove sedmice sa Mirkom Šarovićem (SDS) i Branislavom Borenovićem (PDP) te direktno tražili da ove dvije stranke napuste Vijeće ministara./SlobodnaBosna/

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

Nova formulacija lijeka Euthyrox je sigurna i djelotvorna

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u petak je, slijedom povećanog interesa javnosti za …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)