Home / Investicije / PANIKA U ZAGREBU! Hrvatski mediji otkrili da je kupac fabrike “KRAŠ “IZ BEOGRADA! Evo ko je on

PANIKA U ZAGREBU! Hrvatski mediji otkrili da je kupac fabrike “KRAŠ “IZ BEOGRADA! Evo ko je on

Misteriozna osoba koja stoji iza nedavne masovne kupovine dionica Kraša navodno je srpski preduzetnik Nebojša Šaranović, u čijem je vlasništvu ciparska grupacija Kappa Star Limited, prenose zagrebački mediji.

Portal Novac.hr. navodi da je ova informacija provjerena iz nekoliko izvora, a potvrđeno je i da se Šaranović krije iza računa banke na kojem se sada nalazi šest odsto udjela u fabrici.

Prema informacijama Zagrebačke burze, na skrbničkom je računu do četvrtka bilo upisano 3,06 odsto, odnosno 45.804 deonica Kraša, a u petak ili ponedjeljak pređen je prag od pet posto, što je znači da je prema zakonu obvezno objaviti tko stoji iza računa.

 

Kraš

Ono što je trenutno nejasno jeste zbog čega on gomila dionice Kraša, kad su već ranije iz Mesne industrije Pivac i Kraš ESOP-a dolazile najave kako oni neće prodavati svoj zajednički portfelj od 51 posto dionica.

 

Kraš

Mediji su pokušali da dobiju odgovor od Šaranovićeve grupacije, no rečeno im je kako je on na službenom putu. Inače, Šaranovića nazivaju “kraljem papira”, zbog toga što su u njegovoj grupaciji i tri fabrike papirnatih proizvoda. No, Šaranović želi preuzeti primat i u konditorskoj industriji, a to je potvrdio 2017. kada je kupio kompaniju Banini.

Zanimljivo je da su 2010. srpski mediji pisali kako je Kraš htio da kupi fabriku slatkiša “Jafa Crvenka”, a Šaranović ih je tad odbio. Međutim, Kraš nikad nije poslao službenu ponudu, a Šaranović je tada poručio da planira da širi svoju fabriku. Navodno je ranije već htio da kupi Kraš.

 

Hrvatski portal navodi da je Šaranović bio i bliski saradnik Miroslava Miškovića, kao i to da je bio komercijalni direktor zadužen za prodaju igračaka.

 

(Kurir.rs/Net.hr/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)