Home / After Work / Kisela paprika bez kuhanja i gotova za samo 10 minuta

Kisela paprika bez kuhanja i gotova za samo 10 minuta

10 kg
-400 g šećera
-250 g soli
-1 vinobran
-1 litra octa (Kisko)

Priprema:

Papriku oprati, osloboditi sjemenki, izrezati na osmine (onako kako ih želite vidjeti u svom tanjuru!)

Šećer, sol i vinobran pomiješati u posebnoj posudi.

Papriku postaviti u jednu veću plastičnu posudu.

Ravnomjerno posuti mješavinom šećera, soli i vinobrana.

Zaliti octom.

Temeljito izmiješati, objema rukama.
Pokriti čistim kuhinjskim krpama i učvrstiti rubove (zaštita od prašine, komaraca…).

Tijekom 24 sata 4-5 puta temeljito promiješati.

Slagati u boce.

Zaliti tekućinom koju je paprika pustila i koja se nalazi na dnu plastične posude.

Dodati pritiskivač za papriku te zatvoriti.

Pokušati sačuvati do zime.

Ovakvim bocama nije potrebna naljepnica.

Recept je izvrstan jer nema kuhanja, a niti nakuhavanja paprike./Coolinarika/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Rusi pomrsili Slovencima planove za Mercator

Ljubljana se nadala da će nakon restrukturiranja Agrokora i formiranja Fortenove grupe uspjeti vratiti Mercator …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)