Home / EU / Brodosplit traži nekoliko stotina radnika

Brodosplit traži nekoliko stotina radnika

Brodosplit je zbog povećanog opsega posla zatražio od kooperantskih tvrtaka da do kraja godine iz inozemstva angažira nekoliko stotina radnika, pretežito zavarivača, cjevara i brodomontera, izvijestili su u četvrtak iz tog brodogradilišta.

“Mi nemamo nikakvih predrasuda odakle dolaze radnici, važno nam je da kod nas rade vrhunski zavarivači, brodomonteri i cjevari kako bismo ugovorene novogradnje mogli završiti kvalitetno i unutar ugovorenih rokova”, rekao je glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić.

U Brodosplitu trenutačno radi više od dvije tisuće radnika te još nekoliko stotina radnika iz svih krajeva svijeta u kooperantskim tvrtkama, ovisno o trenutačnim potrebama za određenim strukama, kako bi se ugovoreni poslovi odradili što kvalitetnije i u roku.

“Nekada je u brod bilo ugrađeno više od 50 posto sati rada zaposlenih u kooperantskim tvrtkama, a danas je taj postotak znatno manji, svega 15-ak posto. Međutim, kako raste proizvodnja, tako rastu i naše potrebe za dodatnim radnicima i zbog različitog intenziteta ugovorenih poslova povremeno trebamo više kvalitetnih proizvodnih radnika”, stoji u priopćenju.

U brodogradnji godinama nedostaje kvalificirane i kvalitetne radne snage. Među ostalim, za to je kriv obrazovni sustav koji ne prati potrebe gospodarstva, ocijenili su iz Brodsplita, prenosi Hina.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)