Home / After Work / Nije mediteranski: Turci moraju mijenjati izgled hotela u Budvi

Nije mediteranski: Turci moraju mijenjati izgled hotela u Budvi

Turska kompanija “Mia investments” moraće da izmjeni izgled hotelsko-apartmanskog kompleksa “Mia Budva” koji namjerava da gradi u Budvi jer nije u mediteranskom duhu, odlučilo je crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja.

Ministarstvo je odbilo žalbu kompanije i potvrdilo rješenje glavnog budvanskog arhitekte Ane Samardžić, koja je odbila da izda saglasnost na idejno rješenje budućeg hotela sa 5 zvjezdica, koje predviđa izgradnju dvije kule sa po 15 spratova, prenose Vijesti.

Ministar Pavle Radulović je još prije desetak dana najavio takvu odluku, objasnivši da se odlukom arhitekte ne osporavaju koeficijenti, odnosno gabarit budućih kula, već samo njihov izgled.

U rešenju Ministarstva se navodi da predložena forma objekta, koji će biti izgrađen ispred Jadranskog sajma, ne može da se posmatra kao izlovana struktura u prostoru i da ne doprinosi se stvaranju utiska primorskog grada.

“Najatraktivnija lokacija u Budvi zahtevala je atraktivniju formu objekta. Materijalizacija objekta velikih dimenzija zahtjevala je mediteranski duh, što je predloženim rješenjem objekta izostalo”, napisala je Samardžić, što je u rješenju potvrdilo Ministarstvo./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)