Home / Vijesti / BiH / Grabar-Kitarović protiv žice na granici sa BiH

Grabar-Kitarović protiv žice na granici sa BiH

Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović komentarisala je u četvrtak stanje sa migrantima na hrvatskoj granici i poručila da je protiv postavljanja žice na granici s Bosnom i Hercegovinom u kojoj žive Hrvati.

Grabar-Kitarović je zajedno s ministrom unutarašnjih poslova Davorom Božinovićem obišla teren uz granicu s BiH i kazala kako Hrvatska nikada neće biti “hot-spot” za bilo kakve migrante.

Poručila je kako je protiv postavljanja žice na granicu s BiH u kojoj žive Hrvati te kritikovala i odnos vlasti u Bosni i Hercegovini prema migrantskoj krizi.

Ona je stala u odbranu hrvatskih policajaca, a povrede na koje se migranti često žale objasnila je teškim terenom te je novinare provela kroz šikaru kako bi to i pokazala.

Grabar-Kitarović je naglasila i kako je bila u pravu kad je kritikovala izbjegličku politiku njemačke kancelarke Angele Merkel, ali nije htjela pretpostavljati kako će se ponašati Urusla fon der Lejen, kazavši kako to nije hrvatski, nego evropski problem.

Načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Mirko Šundov na pitanje o Hrvatskoj vojsci te ljudstvu i tehnici rekao je da ministar Božinović na raspolaganju ima vojnika “koliko treba”/NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Fadil Novalić i Tijana Ajfon istovremeno na sudu BiH

Sinoć održano maratonsko ročište u Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu nazvanom “Fadil Novalić i …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)