Home / After Work / Bosanac u Splitu upecao ajkulu

Bosanac u Splitu upecao ajkulu

Bosanac nakon smjene u pizzeriji otišao na splitsku plažu, bacio udicu i uhvatio ajkulu…..

Dok ne dobijemo službenu potvrdu od stručnjaka s Instituta za ribarstvo o kojoj se vrsti ajkule radi, napisat ćemo samo da bi u pitanju mogao biti kostelj ili pena, a oni su bezopasni.

Mladi par iz Bosne i Hercegovije, Banje Luke, oboje sezonski radnici u Splitu, sinoć su iza radne smjene u jednoj splitskoj pizzeriji, otišli u ribolov na Trstenik.

To im je omiljeni ritual svake noći, a kako javlja momak iz Banje Luke, koji ne želi da mu se objavljuje ime, oko četiri sata ujutro doživjeli su šok kad im je štap odvuklo “nešto veliko”.

– Bili smo na Trsteniku, ispod onoga beach bara podno hotela Radisson, tamo kraj bova. Dubina nekih pet, šest metara i vrlo blizu same plaže kad smo ulovili nešto za što sam u početku mislio da je ugor. Potom smo ga izvukli na plažu i ustanovili da je ajkula. Imao je nekih 35 do 40 centimetara…Nije nam bilo svejedno, udario nas je adrenalin, pa smo ga samo slikali i odmah potom vratili u more, ispričao je Banjolučanin, a piše Slobodna Dalmacija.

Ribolovom se bavi od malih nogu, ali nikada ranije, kaže, nije vidio ajkulu.

– Kako sam iz Banje Luke, pecao sam u Vrbasu pastrve, a na splitskim sam plažama znao uloviti samo koju srdelu, komarču ili neku divljač, ali nikada morskog pasa, priča ovaj sezonac.

 

– Dok ne dobijemo službenu potvrdu od stručnjaka s Instituta za ribarstvo o kojoj se vrsti ajkule radi, napisat ćemo samo da bi u pitanju mogao biti kostelj ili pena, a oni su bezopasni. Možda je stoga prava šteta da ga mladi kuhar iz Banja Luke nije okrenuo na gradele. Navodno su jako ukusni i nisu zaštićena vrsta, piše Slobodna Dalmacija.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Od danas u Njemačkoj obavezno testiranje svih povratnika iz rizičnih područja

NJEMAČKA od subote uvodi obvezu testiranja na covid-19 za sve putnike koji se vraćaju iz …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)