Home / Vijesti / BiH / Banjalučka policija počela da hapsi strane državljane!Građani ogorčeni.

Banjalučka policija počela da hapsi strane državljane!Građani ogorčeni.

Banjaluke i članove grupe „Pravda za Davida“, ispred hrama Hrista Spasitelja dočekala je policija i blokada sva četiri ulaza u dvorište hrama. Međutim, ovoga puta policija je otišla korak dalje i uhapsila starijeg muškarca koji je došao iz Švedske na odmor u Banjaluku. Građani ogorčeni.

 

Šezdesetšestogodišnji Bruno Batinić i njegova žena došli su iz Švedske da posjete rodni grad. Zbog činjenice da su prišli da se pozdrave sa članom grupe „Pravda za Davida“ i što u tom momentu Batinić nije imao dokumente kod sebe, jer ih nije ponio sa sobom, policajci su ga najbrutalnije oborili na zemlju i lišili slobode.

 

Snježana Batinić, supruga uhapšenog Bruna, kaže da je šokirana što vidi u šta se Banjaluka pretvorila.

 

Izašli da prošetamo u grad. Nije imao dokumenta, pitao je zašto ga legitimišu i šta je uradio. Odmah su skočili na njega, oborili ga, prokrvario je, naočare razbijene. Sad ćemo zvati švedsku Ambasadu, pošto smo švedski državljani. Ne znam zbog čega su priveli čovjeka koji nije ništa uradio, nije ništa kriv, već došao da prošeta svojim gradom“, rekla je Snježana.

Iz grupe „Pravda za Davida“ kažu da je ovo nastavak terora koji provodi MUP Republike Srpske. Policija više ne bira, sada hapse i turiste i ljude koji nisu u grupi, ali nam daju podršku, kaže Ozren Perduv.

„Jedna strašna, užasna slika šalje se iz Banjaluke. Mislim da je danas doživjela jednu od svojih kulminacija i apelujemo na sve i molimo sve da se stane ovome u kraj, da ljudi postanu pribrani i da se konačno prekine sa ovim što se dešava u Banjaluci“, rekao je Ozren Perduv, član grupe.

Građani Banjaluke šokirani i ogorčeni.

„Ovo je odvratno, ovo je Danteov pakao“, kategorični su građani.

I ovoga puta je policijski službenik iz Odjeljenja za kriminalističku tehniku, uz pratnju dvojice naoružanih uniformisanih policajaca, kamerom snimao okupljene. Okupljeni građani rekli su da su ogorčeni ponašanjem institucija prema svom narodu, i poručili da ih nikakve zabrane neće spriječiti da svako veče u isto vrijeme zapale svijeću za pokojnog Davida i da mirno i dostojanstveno nastave sa borbom za istinu i pravdu./rtvBN/

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

Održan protest građana Foče protiv izgradnje mHE na rijekama Bjelava, Velika i Mala Bjelava

Građani Foče, okupljeni u Udruženje građana „Bjelava“ Foča i neformalnu grupu Sačuvajmo rijeke Foče, organizovali …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)