Home / Ličnosti / Tramp odobrio napad na Iran pa se predomislio

Tramp odobrio napad na Iran pa se predomislio

Američki predsjednik Donald Tramp prvo je odobrio nanošenje vojnih napada na Iranu, budući da je ta zemlja prethodno oborila američki dron, a potom je otkazao operaciju, saopštio je list New York Times pozivajući se na izvore iz američke administracije.

Kako navodi list, u vojnim krugovima u Vašingtonu očekivalo se da će napad na Iran uslijediti još u četvrtak u poslijepodnevnim časovima po lokalnom vremenu, što je oko dva ujutru u Iranu, imajući u vidu da se tokom noći minimalizuju moguće žrtve.

List navodi i da su potencijalni ciljevi bili različiti infrastrukturni objekti Irana, kao i lansirne jedinice za iranske rakete.

New York tvrdi i da je Tramp operaciju otkazao u ranoj fazi planiranja, ali da nije poznato iz kakvih razloga – ili se Bijela kuća predomislila ili su se pojavile određene poteškoće kada je riječ o logistici ili strategiji.

Prethodno je Tramp, odgovarajući na pitanje da li SAD priprema napad na Iran nakon napada na tankere u Omanskom zalivu i obaranje drona, izjavio: “Uskoro ćete saznati”./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)