Home / Vijesti / BiH / Sud oglasio prodaju “Agrokomerca”

Sud oglasio prodaju “Agrokomerca”

Općinski sud u Velikoj Kladuši oglasio je prvu prodaju Robne kuće “Agrokomerc”, koja se nalazi u centru tog grada, a prodaja objekta ukupne površine 767 kvadratnih metara s pripadajućim zemljištem zakazana je za 2. jula i vršiće se javnim nadmetanjem.

Radi se o objektu koji je više decenija bio prepoznatljiv simbol Velike Kladuše, a u posljednjih nekoliko godina koristilo ga je preduzeće “BF komerc”, koje seli na novu lokaciju, u vlastiti tržni centar nadomak tog grada. Procijenjena vrijednost ove robne kuće iznosi nepuna četiri miliona maraka, što znači da u prvom javnom nadmetanju ne može biti prodata za cijenu manju od oko dva miliona maraka, odnosno ispod 50 posto procijenjene vrijednosti.

Založno pravo na objektu ima Razvojna banka FBiH na osnovu ranijeg kredita koji je dat “Agrokomercu” u iznosu od 1,2 miliona maraka. Sredstva ostvarena prodajom objekta biće iskorištena za namirenje duga hipotekarnom povjeriocu, dok će preostala sredstva od prodaje biti usmjerena za izmirenje obaveza “Agrokomerca” na osnovu doprinosa za PIO fond FBiH.

Nezvanično, za ovu nekretninu vlada veliki interes, pa se očekuje uspješna prodaja objekta. Robna kuća je inače nekada bila sastavni dio “Agrokomercovog” ekonomskog sistema./ZlatanČekić/NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

RACIJA U NJEMAČKOJ -UHVAĆENI NEPRIJAVLJENI RADNICI IZ BIH I SRBIJE

Nakon opsežne akcije krajem ožujka, kada su pripadnici njemačke Carine otkrili 22 radnika iz BiH …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)