Home / Najave / Prvi metak u Persijskom zalivu i nafta ide na 100 dolara
Nafta Poslovnidnevnik.ba

Prvi metak u Persijskom zalivu i nafta ide na 100 dolara

Glavni vojni savetnik duhovnog lidera Irana Jahja Rahim Safavi izjavio je da će sukob Irana i SAD u Persijskom zalivu dovesti do rasta cijena nafte više od 100 dolara za barel.

“Amerikanci odlično znaju da se njihove oružane snage (u regionu) nalaze u dometu raketa Irana. I sve američke i inostrane vojno-pomorske snage u Persijskom zalivu se nalaze u dometu raketa klase ‘zemlja-more’ Korpusa čuvara islamske revolucije”, prenosi agencija “Fars” riječi Safavija.

“Prvi metak koji bude ispaljen u Persijskom zalivu podstaći će rast cijena nafte od preko 100 dolara. To će postati neizdržljivo za Ameriku, Evropu i američke saveznike, kao što su Japan i Južna Koreja”, naglasio je on.

Politička konfrontacija između Irana i SAD dovela je do naglog zaoštravanja situacije u Persijskom zalivu nakon odluke Vašingtona da pošalje tamo grupu ratnih brodova na čelu sa nosačem aviona “Abraham Linkoln” kao upozorenje Teheranu. Kasnije je bilo objavljeno da će se toj grupi pridružiti baterija protivvazdušnih raketnih kompleksa “Partiot” i vojno-transportni brod “Arlington”. Kako je saopštio Pentagon, ovakav korak je “odgovor na informacije o povećanoj gotovosti Irana za izvođenje ofanzivnih operacija protiv američkih snaga i američkih interesa”./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

PLAĆE U NJEMAČKOJ ĆE RASTI U TRI FAZE: Dobra vijest i za radnike bez ugovora za stalno

Radnici zaposleni na određeno vrijeme (Zeitarbeit ili Leiharbeit) u Njemačkoj u budućnosti će biti bolje …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)