Home / Vijesti / BiH / NOVI SKANDAL U RS ,PREDSTAVNICA DIJASPORE IZBAČENA IZ DVORANE I ZABRANJEN JOJ ULAZ U VLADU RS -a A ZA SVE JE KRIV VLADIKA

NOVI SKANDAL U RS ,PREDSTAVNICA DIJASPORE IZBAČENA IZ DVORANE I ZABRANJEN JOJ ULAZ U VLADU RS -a A ZA SVE JE KRIV VLADIKA

Potpredsjednica Centralnog savjeta Srba u Njemačkoj Slavica Kintero Marone izbačena je u petak sa Foruma dijaspore u Banjaluci pod obrazloženjem da nije dobrodošla zbog svog neprimjerenog ponašanja

Slavica, koja je u Banjaluku došla u četvrtak na poziv Vlade Republike Srpske kako bi učestvovala u radu Foruma dijaspore, kazala je za Srpskainfo da je za njeno izbacivanje sa skupa kriv verbalni „okršaj“ sa bivšim episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem.

Ona pojašnjava da je vladika Grigorije, koji već godinu dana vodi eparhiju frankfurtsku i cijele Njemačke, u četvrtak uvečer bio jedan od panelista na temu očuvanja kulture i tradicije Srba. Tom prilikom je govorio o svom radu u Njemačkoj i svom viđenju Srba u toj zemlji.

– Bilo je nekog govora da bi on trebao pisati neki priručnik pravoslavnog ponašanja za nas Srbe i omladinu u Njemačkoj, što je mene na neki način izrevoltiralo. Srbi su već duže vrijeme ogorčeni radom vladike Grigorija u Njemačkoj zbog njegovog ponašanja – kaže Slavica.

Ona pojašnjava da je razlog za to činjenica da je vladika Grigorije ubrzo po svom dolasku u Njemačku izbacio 6 srpskih kulturno-umjetničkih društava iz njihovih prostorija u kojima su vježbali folklor i družili se, a koje su bile smještene u crkvenom krugu u Munchenu.

– Vladika Grigorije se nadovezao na moje riječi i rekao da su naša djeca u Njemačkoj nevaspitana. Kazao je da naša djeca imaju vrijednosti „Pinka“ i da u dvorištu crkve prave roštiljijade. Ustala sam ponovo i rekla mu „sram vas bilo“ – pojašnjava Slavica.

Ona ističe da je očekivala da će je organizatori nakon ovoga prekoriti i zamoliti da se više ne uzima riječ mimo ikakvog reda.

Međutim, kako kaže Slavica, u četvrtak joj se niko nije obratio i nakon što je završen panel otišla je u hotel u kojem je bila smještena. Šok je doživjela dan kasnije kada je ujutro došla pred Vladu Republike Srpske i pokušala da uđe na skup.

– Na ulazu su me dočekali ljudi iz organizacije i rekli da mi oduzimaju akreditaciju i da ne mogu prisustvovati panelu zbog mog neprimjernog ponašanja. Kazali su da sam povrijedila rad panela i da nije poželjno da prisustvujem daljem radu Foruma. Dodali su da mogu ostati u hotelu ali da mi se oduzima pravo prisustva – ističe Slavica.

Iz organizacionog odbrora Foruma dijaspore u Banjaluci kratko su potvrdili da je Slavici u petak ujutro oduzeta akreditacija i zabranjeno dalje učešće na skupu. Naveli su da to nema nikakve veze zbog onoga što se desilo između nje i vladike Grigorija, već zbog neprimjerenog ponašanja, piše Srpska.info

 

SB/PD.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)