Home / Kompanije i Tenderi / Strane kompanije / Amazon plaća zaposlenima da daju otkaz i pokrenu vlastiti biznis

Amazon plaća zaposlenima da daju otkaz i pokrenu vlastiti biznis

Jedna od najvrijednijih kompanija na svijetu, Amazon, saopštila je kako će dati čak 10.000 dolara zaposlenima koji žele da napuste kompaniju i osnuju nove startupove. Amazon je naveo kako će, uz to, tim zaposlenima dodatno platiti i protivrijednost njihove tri zadnje bruto plate, prenio je CNBC.

Ponuda slijedi prethodne napore kompanije da podstakne radnike da odu ako nisu zadovoljni na poslu.

Izvršni direktor Džef Bezos spomenuo je program kompanije “Pay to Quit” u pismu dioničarima već prije pet godina, a sada je kompanija napravila dodatan korak u tom smjeru.

“Želimo da ljudi koji rade u Amazonu žele da ostanu kod nas”, rekao je portparol Amazona za CNBC Make It prošle godine.

Program je takođe povezan s naporima Amazona da otvori nove mogućnosti i kanale isporuke. Prošle je godine pokrenuta inicijativa Delivery Service Partners, sa ciljem podsticanja samostalnih preduzetnika da stavljaju logotip Amazon Prime na svoja dostavna vozila.

“Od lansiranja programa Service Partner u junu 2018. godine, Amazon je omogućio stvaranje više od 200 novih malih preduzeća koja su angažovala hiljade lokalnih vozača za isporuku paketa klijentima Amazona”, saopštio je Amazon u ponedjeljak.

“Ove godine, kompanija planira da doda još stotinu novih kompanija, počevši od zaposlenih koji su postali vlasnici kompanija. Osim toga, ova ponuda programa proširila se na zaposlene u Velikoj Britaniji i Španiji”, navedeno je.

Dionica Amazona pala je za čak 3,8% tokom trgovanja u ponedjeljak, na šta su uticali problemi vezani za trgovinski rat SAD-a i Kine./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Uznemirujuće :Izraelci zavezali ozlijeđenog Palestinca za džip naprijed i vozili ga kroz naselje

IDF je u međuvremenu potvrdio da se ova situacija doista i dogodila, objašavajući kako je …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)