Home / Vijesti / BiH / Zbog javne podrške Mladiću i Karadžiću Vlasnik pekare “Manja” izazvao revolt građana

Zbog javne podrške Mladiću i Karadžiću Vlasnik pekare “Manja” izazvao revolt građana

Vlasnik lanca pekara “Manja” Saša Trivić podigao je veliku prašinu na društvenim mrežama nakon što su njegovi statusi u kojima izražava podršku ratnim zločincima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću dospjeli u javnost.
Strasti su se zahuktale nakon jučerašnje presude Radovanu Karadžiću koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, kada je Trivić počeo objavljivati niz statusa, a potom su se tviteraši “zarovili” i otkrili njegove tvit iz 2016. godine u kojem pruža podršku Ratku Mladiću objavljujući njegovu fotografiju s riječima “Jedan, jedini” i podijeljenim statusom druge osobe u kojem se govori “Na svemu vam hvala generale, srećan ti Dan republike” kao i tvit u kojem je “najavio” prelazak iz komunista u četnike zbog “sarajevskih Srebrenica”.

S obzirom na to da “Manja” ima pet poslovnica u Sarajevu, na društvenim mrežama je pokrenut apel da građani bojkotuju njihove pekare. U Vogošći je ispred njihove poslovnice već zalijepljen plakat na kojem se poziva na bojkot.

Građani su se obratili i firmi putem zvanične Facebook stranice, a uposlenici su se ogradili i izrazili žaljenje što je izjava njihovog zamjenika direktora izazvala neugodnosti.

“Stav koji je predstavljen u javnosti ne predstavlja stav kompanije niti njenih zaposlenih. Svjesni smo greške i odlučeno je da prema kodeksu ponašanja zamjenik direktora bude sankcionisan”, odgovorili su iz pekare “Manja”.

Trivić je na kraju objavio tvit u kojem kao organizatora napada krivi “pekarsku mafiju” te poručio da se “neprimjereno zezao pa je onda neko malo zlonamjerno skrinšotovao”./Klix/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)