Home / Vijesti / BiH / U ovoj godini predviđeno 11 revizija privatizacije

U ovoj godini predviđeno 11 revizija privatizacije

Planirana revizija Energopetrola Sarajevo, Rudnika boksita Jajce, JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla, Teppsa holding Sarajevo, Unis Coming d.o.o. Bugojno, Ogrevtrans Sarajevo

Federalna vlada je usvojila Plan rada Agencije za reviziju privatizacije za 2019. godinu, kojim je predviđeno ukupno 11 revizija. Od tog broja, se sedam revizija privatizacije odnosi na privredna društva, i to Energopetrol Sarajevo, Energoinvest-Energopetrol Sarajevo, Rudnik boksita Jajce, JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla, Teppsa holding Sarajevo, Unis Coming d.o.o. Bugojno i Ogrevtrans d.d. Sarajevo.

Revizijom privatizacije, kako je planirano, bit će obuhvaćene i četiri banke i to Kreditna banka Tuzla, Posavska banka Orašje, BH banka Sarajevo i Šipad banka Sarajevo.

Agencija je, na osnovu ranijeg iskustva, ostavila i prostor za eventualni urgentni predmet u slučaju da to zatraže tužilaštva ili druge institucije.

Izvor:Faktor

Poslovnidnevnik.ba

 

 

 

Komentari

komentari

Check Also

Svečano otvorena konferencija ”Sfera 2023: Klimatizacija, grijanje, hlađenje”

XIII po redu regionalna naučno stručna konferencija iz domene građevinarstva i arhitekture ”Sfera 2023: Klimatizacija, …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)