Home / Vijesti / Regija / Policija na protestima u Baru gurala trudnicu, snimak šokirao javnost

Policija na protestima u Baru gurala trudnicu, snimak šokirao javnost

Crnogorska policija jutros je privela trudnicu na prosvjedu protiv gradnje vrtića u dvorištu gimnazije u Baru. Žena je sjedila na pločniku i vikala da je trudna i da je ostave na miru ali policija se na to oglušila. Privedeno je ukupno pet ljudi.

Na Facebook grupi “Zaustavimo gradnju vrtića u dvorištu Gimnazije/Ekonomske” objavljeno je da je žena ubrzo nakon privođenja izgubila bebu, ali ta informacija nije zvanično potvrđena.

Iz policije su poručili da su trudnicu pregledali ljekari te da nije povrijeđena.

“Službenici Centralne bezbjednosti Bar jutros su prilikom pružanja asistencije ‘LD Gradnja d.o.o. Nikšić’, priveli pet ljudi, među kojima je bila i žena. Svi privedeni pružali su aktivan fizički otpor i sprečavali ulazak radnih mašina na gradilište. Na insistiranje policajaca, ženu su pregledali ljekari jer je rekla da je trudna. Tom prilikom nisu uočili povrede”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije su dodali da će preduzeti sve mjere za utvrđivanje eventualne odgovornosti policajaca.

Grupa Barana je i u četvrtak naveče pokušala da spriječi ulazak mehanizacije u dvorište, pa je policija intervenisala i privela nekoliko aktivista koji su ubrzo pušteni.

Cijela priča oko protesta zahuktala se prije oko mjesec dana kada je u dvorištu gimnazije posječeno više od 90 čempresa. Tada je uslijedila reakcija nezadovoljnih stanovnika, piše “Mondo.rs”. Oni koji se protive izgradnji vrtića u centru grada svake sedmice organiziraju protestnu šetnju.

Građani Bara koji podržavaju građansku inicijativu poručuju da su njihovi ciljevi isti: hitan prekid svih radova u dvorištu gimnazije, obnova i pošumljavanje dvorišta i utvrđivanje odgovornosti za “ekološki zločin”.

Vijesri.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Od danas u Njemačkoj obavezno testiranje svih povratnika iz rizičnih područja

NJEMAČKA od subote uvodi obvezu testiranja na covid-19 za sve putnike koji se vraćaju iz …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)