Home / Vijesti / Svijet / DJEVOJČICA” KRALJICA ZUMBE” AUDREY NETHERY KOJA JE OSVOJILA SVIJET

DJEVOJČICA” KRALJICA ZUMBE” AUDREY NETHERY KOJA JE OSVOJILA SVIJET

Mala djevojčica Audrey Nethery YOU TUBE zvijezda rodjena je  20. oktobra 2008. u američkoj državi Kentaki.

Ova je mala djevojčica već od malih nogu morala da uđe u jednu veliku borbu. Ona ima dijagnozu bolesti koju neki zovu Diamonda. To je jedna vrsta anemije koja se smatra poremećajem koštane srži.

Njoj je ta dijagnoza ustanovljena kada  je imala samo dva mjeseca, ali bez obzira na sve, i bez obzira što je još od malih nogu morala da se bori protiv svoje bolesti, to je ipak nije spriječilo da radi ono što voli i to sa svim svojim srcem.

 

Svi ti problemi, bolest je nisu spriječili da pleše i da to svima pokaže, a mnogima se njen nastup itekako svidio.

Još od malih nogu je shvatila, i pored svih svojih problema, da je ples nešto što je uveseljava, i još kao mala je krenula na časove plesa i nije se zaustavljala u svojoj namjeri da bude što bolje.

 

Krenula je na časove fitnes ples i u lokalnoj teretani u blizini mjesta gdje živi, a onda joj se svidjela zumba, pa je odlučila da pokuša i sa time, a nije mogla ni da pretpostavi koliki će to imati uticaj na njen život, kao i na živote ljudi oko nje.

 

 

Danas ovu malu djevojčicu zovu ”Kraljica zumbe”, a kada pogledate video koji imamo za vas, biće vam mnogo jasnije zašto je dobila ovaj nadimak. Došla je već na taj nivo da javno nastupa sa profesionalnim instruktorima zumbe.

 

 

To je sve imalo veoma pozitivan uticaj na nju, pa se čak i njeno zdravstveno stanje počelo popravljati, a postala je i osoba bez koje ne može da prođe niti jedan događaj u kojem se predstavlja zumba, tako da je svojevrsno postala i neka vrsta ambasadora ove vrste treninga i plesa u svijetu.

 

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)