Home / Vijesti / Gradovi / VUČIĆ SE ZALEDIO-Srbija na nogama: Glumac Kojo u Beogradu, a Lečić u Kruševcu predvode proteste

VUČIĆ SE ZALEDIO-Srbija na nogama: Glumac Kojo u Beogradu, a Lečić u Kruševcu predvode proteste

Nastavljaju se građanski protesti u sve više gradova i mesta u Srbiji. Sa skupa u Novom Sadu poručeno je “Novi Sad slobodan grad”. Nezadovoljni građani i građanke okuplili se u i Nišu, a večeras se šetalo i u Čačku, Užicu, Vranju, Kruševcu, Zaječaru, Vršcu i drugim gradovima.

Protesti “1 od 5 miliona” održani su u više gradova u unutrašnjosti Srbije, a na njima su se obratili neki od govornika sa protesta u Beogradu.

Među govornicima su glumac Branislav Trifunović i Nikola Kojo, te bivši sudija Zoran Ivošević.

Treći protest u Novom Sadu pod parolom “Jedan od pet miliona – Stop krvavim košuljama” počeo je okupljanjem građana ispred Srpskog narodnog pozorišta, a nastavio se sada već ustanovljenom rutom do zgrade RTV, javlja B92.

Prethodno je pročitan proglas koji je potpisalo više stotina umetnika i kulturnih radnika, koji su podržali protest. Novosadski glumac Milorad Kapor i glumac i prvak Drame Srpskog narodnog pozorišta Radoje Čupić održali su govore.

U Užicu je protest održan pred gradskom kućom.

Užički publicista, pisac i novinar Zoran Filipović ponovio je zahtjeve, a protest su podržali i užički malinari.

Poslije skupa pred gradskom kućom okupljeni su se uz zastave i pištaljke uputili na šetnju glavnom užickom ulicom, prenosi RTS.

Prvi put je održan protest u Leskovcu pod parolom “Stop odumiranju Leskovca”.

Protest je završen protestnom šetnjom od Narodnog muzeja pored Gradske uprave do Kulturnog centra.

I u Smederevu je održan prvi protest pod nazivom “1 od 5 miliona – Smederevo”.

Okupljeni su od Trga “Karađordev dud” prošetali glavnim gradskim ulicama ne ometajući saobraćaj, da bi na glavnom gradskom trgu završili protest, koji nije imao organizovane govornike ni goste.

Treći protest “1 od 5 miliona” održan je u Kruševcu, a na Trgu glumaca obratio se i glumac Branislav Lečić. Protest je završen šetnjom do zgrade Gradske uprave.

Protest “1 od 5 miliona” održan je i u Vranju. Građani su se okupili u centru grada u pješačkoj zoni.

Nosili su transparent “Vranje bez straha – 1 od 5 miliona”. Obratili su im se hirurg Vukašin Antić i profesorka Univerizeta u Nišu dr Tamara Milenković Kerković.

Nakon obraćanja, okupljeni građani pošli su u šetnju centralnim ulicama grada.

Protest je i ovog petka održan i u Mladenovcu.

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Savjet ministara BiH o povećanom prilivu migranata

Savjet ministara u tehničkom mandatu razmatraće danas materijale Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)