Home / Vijesti / BiH / Potvrđeno: Razim Halkić ili Anel Šahinović će predstavljati Hrvate u Domu naroda FBiH

Potvrđeno: Razim Halkić ili Anel Šahinović će predstavljati Hrvate u Domu naroda FBiH

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine ovjerilo je u petak zastupnike Razima Halkića i Anela Šahinovića kao Hrvate podobne za izbor u nacionalni Dom naroda Federacije BiH iz Unsko-sanske županije.

Njihova je kandidatura dočekana s podsmijehom i komentarima da bošnjačke stranke nastavljaju s pokušajima lažnog predstavljanja kako bi Hrvate izbacili iz vlasti iz federalnog entiteta.

Kako su potvrdili iz SIP-a BiH, ova je institucija ovjerila više listi za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, među kojima su i dvije liste predviđene za Hrvate.

Dvije liste hrvatskih kandidata podnijeli su Razim Halkić iz SDP-a BiH, te Anel Šahinović iz Laburističke stranke. Obje ove liste potvrdio je SIP, nakon čega će u Skupštini Unsko-sanske županije uskoro biti organizirano glasovanje tko će od njih dvojice ići u klub Hrvata Doma naroda koji broji 17 izaslanika.

Ukoliko se ne postigne dogovor između ove dvojice “Hrvata”, onda će se pristupiti izvlačenju iz šešira o tome tko će predstavljati taj narod u Domu naroda.

Na opasnosti od zloporaba s izborom lažnih i nelegitimnih Hrvata stalno upozoravaju iz hrvatskih stranaka budući se iz Doma naroda Federacije BiH bira izvršna vlast u ovome entitetu. S obzirom da su Bošnjaci većina u Federaciji BiH dovoljno je da izaberu 6 od 17 Hrvata u Domu naroda da mogu posve zaobići stranke koje podupire najveći broj Hrvata i uspostaviti vlast. To su i napravile u dva navrata 2000. i 2010.

Istodobno s time, ŽZH je postala u petak prva od deset županija u FBiH iz koje je izabrano troje Hrvata za Dom naroda FBiH, a to su Marija Iličić, Zdravko Bešlić i Tomislav Mandić. Svih troje su zastupnici HDZ-a BiH.

izvor/poskok.info

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)