Home / After Work / LifeStyle / PANIKA U REGIONU ZBOG OTKRIĆA NA BANKOMATIMA! Neće vam biti svejedno kada budete dizali novac, nakon što ovo vidite

PANIKA U REGIONU ZBOG OTKRIĆA NA BANKOMATIMA! Neće vam biti svejedno kada budete dizali novac, nakon što ovo vidite

Rezultati analize uzoraka s površina pokazali su da se na bankomatima i kartomatima u tramvaju nalaze tragovi znoja, pljuvačke, stafilokoka i ljudskog izmeta

Jutarnji list je testirao javne ekrane na dodir u Zagrebu kako bi saznali šta se sve nalazi na njima.

Nakon istraživanja londonskog portala Metro.co.uk, Jutarnji list odlučio je u saradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo “Andrija Štampar” da testira javne ekrane na dodir u središtu Zagreba, na najposećenijim mestima, kako bi saznali šta se sve nalazi na njima, tj. šta sve dodirujemo prstima.

Odabrali su četiri različite vrste ekrana na dodir.  ekrane na dodir za naručivanje hrane, zatim ekran aparata za poništavanje karata u tramvaju, ekran bankomata jedne banke u središtu grada te ekran aparata za kafu.

foto: printscreen/youtube

Nakon što su uzeli uzorke, dostavili su ih mikrobiološkom odjelu Zavoda “Andrija Štampar”. Trebalo je sedam dana da bi se otkrilo postoje li u uzorcima bakterije ili uzročnici bolesti.

 

Jutarnji.hr/Kurir/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)