Home / Vijesti / BiH / Samsung najavio novu generaciju televizora The Frame i SERIF TV predstavit će se na CES 2019

Samsung najavio novu generaciju televizora The Frame i SERIF TV predstavit će se na CES 2019

The Frame i Serif TV 2019 kombinuju nagrađivani dizajn saQLED kvalitetom slike i poboljšanim Smart funkcijama

Sarajevo, 20. decembar 2018. – Kompanija Samsung Electronics najavila je danas svoju novu generaciju televizora, The Frame i Serif TV, koji će biti predstavljeni na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike – CES 2019, u Las Vegasu. The Frame i Serif TV kombinuju nagrađivani i inovativni dizajn koji odgovara svim kućnim dekoracijama, sa vrhunskom QLED kvalitetom slike i Smart funkcijama, kako bi korisnicima omogućio najbolju moguću televizijsku funkcionalnost.

The Frame i Serif TV, vodeće Samsungove televizijske linije, prevazilaze tradicionalni koncept korištenja televizora, podižućidizajn bilo kog životnog prostora. The Frame i Serif TV će biti predstavljeni na CES 2019, kako bi mogli prikazati njihovinovativni dizajn, performanse i način uklapanja u svakodnevni život.

„Tradicionalni televizori su bili fokusirani samo na tehničke karakteristike, kao što su kvalitet slike i performanse, a sada su televizori platforma za životni stil koji se uklapa u svakodnevni život potrošača“, rekao je Jongsuk Choo, izvršni potpredsjednik Visual Display Business-a u kompaniji Samsung Electronics. „Ovogodišnji Frame i Serif TV su poboljšani za životnu sredinu i pružaju TV iskustvo kao nikad prije.“

Samsungov The Frame 2019

Kada se ne koristi za uživanje u TV sadržajima ili filmovima, režim Art Frame prikazuje digitalne dijelove umjetnina, uključujući slike, kako bi se svakodnevni životni prostor pretvorio u umjetničku galeriju. Osim toga, senzor osvjetljenja, podešava boje na ekranu i prilagođava se osvjetljenosti prostorije, pružajući optimalne postavke za prikaz umjetničkih djela na ekranu.

Ovogodišnji model Frame-a također sadrži netaknutu kvalitetu QLED slike, koja nudi dublje kontraste, dublje i tamnije crne boje i 100% volumen boja. S ovim poboljšanjima korisnici mogu uživati u najkvalitetnijim sadržajima i umjetničkim djelima kada je televizor isključen.

Osim toga, njegov Art Store[1]   gradi partnerstva sa najprestižnijim galerijama i muzejima u svijetu, nudeći više od1.000 umjetničkih djela. Nedavno su Art Store-u dodana remek djela iz galerije Uffizi u Italiji, Muzeja Van Gogh u Holandiji, kao i Te Papa na Novom Zelandu. Samsung će u budućnosti nastaviti da širi svoje partnerstvo sa muzejima kako bi ojačao ekosistem distribucije umjetnosti.

The Frame također posjeduje Bixby, Samsungov revolucionarni napredak u mobilnoj umjetnoj inteligenciji , pretvarajući je u istinski Smart TV. Korisnici mogu da upravljati televizorom i pristupiti platformama za streaming pomoću jednostavnih glasovnih komandi koje im omogućuju poboljšan doživljaj sadržaja.

SERIF TV

Serif TV je fokusiran na estetiku u saradnji sa francuskom dizajnerskom braćom, Ronan & Erwan Bouroullec, dvojicom najpoznatijih industrijskih dizajnera na svijetu koji se specijalizuju za namještaj.

Serif TV dobio je prestižnu nagradu iF Design 2016. godine, nagradu Wallpaper Design 2016 u Velikoj Britaniji  i dobitnu nagradu za dizajn ​​u Japanu 2016. godine, čime je postao prvi Samsung TV koji je osvojio ove prestižne nagrade.
Serif TV iz serije 2019 također dolazi s najsavremenijom QLED tehnologijom kako bi pružio što bolji kvalitet slike. Ambient Mode, nagrađivana funkcija u Samsungovoj QLED liniji, pruža informacije, kao što su naslovne vijesti i ažuriranja, mogućnost prikazivanja slika i uklapanja u bilo koji životni prostor kad je televizor isključen, a dodan je i kako bi se poboljšala funkcionalnost televizora.

U prošlosti, Serif TV se prodavao isključivo u trgovinama namještaja, s obzirom da se usmjerio na interijer, ali će 2019. godine biti dostupan za kupnju u trgovinama potrošačke elektronike, kako bi se postigla šira baza potrošača.

[1] Samsung Art Store: $4.99 mjesečno. Novi pretplatnici dobijaju jedan mjesec besplatno. Umjetnost se također može kupiti a la carte.

O kompanijiSamsung Electronics:

Samsung Electronics Co., Ltd. nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost s prilagođenim idejama i tehnologijama, redefinišući svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema, memorije, sistema LSI i LED rješenja. Za najnovije vijesti molimo posjetite Samsung Newsroom na http://news.samsung.com.

Samsung/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

CRNE SLUTNJE ZA BIH IZ ŠVAJCARSKE RUSIJA PLANIRA OTVORITI NOVO ŽARIŠTE

Kao i Dodika, Čovića podržava Moskva, a pomaže mu Zoran Milanović. Vladimiru Putinu u interesu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)