Home / Vijesti / BiH / Čovićeva bratija prijeti “braći” Bošnjacima povratkom Herceg Bosne

Čovićeva bratija prijeti “braći” Bošnjacima povratkom Herceg Bosne

Ako je suditi prema zapisniku sa sjednice Hrvatskog narodnog sabora, ova nevladina organizacija, formirana sa ciljem rušenja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, kreće putem revitalizacije zločinačke paradržave takozvane Herceg Bosne.

Dužnosnik HNS-a Martin Raguž, prema pisanju medija, na današnjoj sjednici rekao je kako je BiH ušla u izvanredno stanje i da treba međusobno resetirat odnose i nastaviti zajedno kroz HNS jer je to jedini naĉin.

Ilija Cvitanović je rekao kako izbor  Željka Komšića predstavlja udar na temelje Bosne i Hercegovine i da međunarodna zajednica nažalost ne prepoznaje bit problema u BiH.

Zdenko Ćosić je naveoo da Komšić ne može nikad biti predsjednik Hrvata i da je to udar na temelje države, Ustav BiH, te da njegov izbor nikad ne smiju prihvatiti.

Zanimljivo, nakon ovakvih Ćosićevih riječi, u društvu Komšića se prije nekoliko dana pojavila ministrica obrane BiH Marina Pendeš i tako praktički prihvatila njegov izbora u Predsjendištvo BiH. Iako je potez ministrice Pendeš bila njezina, a ne stranačka odluka, očekuje se da će se HNS o tome uskoro očitovati.

Da spomenuta sjednica dobije posebno dramatičan ton pobrinuo se predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić.

On je kazao kako pojedini nastoje riješiti hrvatsko pitanje tako da Hrvati nestanu i kako je potrebno pripremiti opciju povratka na Herceg-Bosnu. Iz zapisnika se ne vidi kakva je bila reakcija ostatka Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora na ovaj prijedlog, ali Karamatić je ranije najavio kako će pokrenuti inicijativu za pokretanje ove procedure ako se nastaviti zatiranje izborne volje Hrvata. Čak je rekao kako nije nužno da će procedura biti pokrenuta preko Hrvatskog narodnog sabora BIH nego možda i preko sestrinske stranke HSS.a BiH u Hrvatskoj.

 

(Vijesti.ba/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)