Home / Vijesti / BiH / OTKRIVEN BEOGRADSKI PLAN : U narednoj godini Vučić predaje Kosovo a onda prelazi na Republiku Srpsku – PROČITAJTE!!
Dodik-Vučić

OTKRIVEN BEOGRADSKI PLAN : U narednoj godini Vučić predaje Kosovo a onda prelazi na Republiku Srpsku – PROČITAJTE!!

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić je procijenio da će naredna godina biti presudna za Srbiju jer će, kako je rekao, predsjednik Aleksandar Vučić uz referendum o promenama Ustava raspisati i izbore na svim nivoima “kako bi dobio pokriće za ono što će potpisati u vezi s Kosovom”.

Na osnivanju Opštinskog odbora Narodne stranke u beogradskoj opštini Vračar, Jeremić je ocijenio da kontekst tog izbornog procesa koji je najavio, nije promjena Ustava, nego da “Vučić dobije nov četvorogodišnji mandat, ne od građana, već od kolonijalne uprave”.

“Svi budući izbori – od lokalnih do republičkih, biće direktno vezani za Kosovo i Metohiju. Oni se raspisuju da Vučić dobije pokriće za ono što će da potpiše u vezi s Kosovom”, rekao je predsjednik Narodne stranke.

Jeremić je dodao da je “ključ djelovanja cijele opozicije” u Srbiji da Vučića “osujeti u namjeri da dokrajči pitanje Kosova onako kako je zamislio, sa precrtavanjem granica, Kosovom u UN, Velikom Albanijom za nekoliko godina”.

“Vučić na tome neće stati, potpiše li nezavisnost Kosova momentano će preći na Republiku Srpsku i traziće od Zapada pet godina kako bi razvlastio RS”, naveo je Jeremić.

 

“Narodna stranka naredna stranka vlasti”

Jeremić je ocijenio da je ta partija “sledeća stranka vlasti” i da je izložena najžešćim napadima “režima Aleksandra Vučića jer počinje da izgleda kao sistem koji je u stanju da upravlja zemljom”.

On je na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke u beogradskoj opštini Vračar kazao da će ta stranka biti nosilac “drugačije, promjenjene Srbije u odnosu na ovu današnju, i politike koja će zaustaviti nezapamćeni egzodus 100.000 građana iz Srbije svake godine”.

“Mi smo prvi koji u Vučićevskoj, kugom zahvaćenoj Srbiji, počinjemo da izgledamo kao nešto što može biti uređena, sistematska alternativa i zato nas najviše napadaju. Posejali smo seme Saveza za Srbiju, jedan smo od stubova najsnažnije opozicione grupe u Srbiji. Danas smo stabilizatoru u Savezu za Srbiju a sutra i u državi”, rekao je Jeremić na skupu u Beogradu.

Ocijenivši da građani Srbije danas žive u “okupacionim okolnostima”, Jeremić je kazao da je uz dobijanje potrebnog broja glasova na izborima, za smjenu režima Aleksandra Vučića potrebno “još nekoliko koraka”.

“On planira da bude 20 godina na vlasti i zato ne može sa vlasti da se povuče u miran život. Sam je za to kriv”, kazao je predsjednik Narodne stranke.

 

Jeremić je pozvao članove Opštinskog odbora na Vračaru da kroz stalnu komunikaciju uvjere građane te beogradske opštine da promjena nema bez “onoga što donosi politička organizacija”.

“Na izborima 2012. godine, Vračar je bio bastion ‘bijelih listića’. Često čujem građane kako kažu da su im sve stranke odvratne, da su sve iste. To je pogubno mišljenje, a vlast forsira društvene okolnosti koje imaju za cilj da ubiju apetit građana za učešćem u javnom životu. Ne možete ostati u Njegoševoj ulici, naručiti piće u nekom od kafića i reći ‘svi ste isti’, a da time ne date glas Aleksandru Vučiću”, ocenio je Jeremić.

Potpredsjednik Narodne stranke Siniša Kovačević ocenio je da je u Srbiji na vlasti “kuga, talog jednog grada i države”.

 

“Niko više nema pravo da bude indiferentan jer ova zemlja i ova naciju umiru. Stvari su otišle predaleko, za zadnjih šest godina Srbiju je napustilo skoro 600.000 građana”, rekao je Kovačević.

On je dodao da “sve počinje i završava iz prijestonice”.

“Tako je uvijek bilo. Voleo bih da se to završi izborima ali plašim se da to nije moguće jer neće vulkanizer koji je postao ministar da se vrati popravci guma. Ovo će biti borba i nešto što se mora pobediti zbog naše dece i unuka”, kazao je Kovačević.

(Beta)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)