Home / Vijesti / BiH / ČOVIĆ RAZOTKRIO DA JE NA SCENI PLAN „B“: „Nema formiranja vlasti dok se ne izmijeni Izborni zakon, NEĆE BITI GRAĐANSKE DRŽAVE“

ČOVIĆ RAZOTKRIO DA JE NA SCENI PLAN „B“: „Nema formiranja vlasti dok se ne izmijeni Izborni zakon, NEĆE BITI GRAĐANSKE DRŽAVE“

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović organizirao je večeru zahvale u Mostaru

Dragan Čović se osvrnuo na rezultate proteklih izbora, zastoj u uspostavi vlasti, ali i otkrio planove i naredne korake HDZ-a BIH.

Dragan Čović je istaknuo kako kako građanska Bosna i Hercegovina nije moguća.

“To građansko je fingirano, jer ono postaje unitarno i daje jednonacionalnu državu koju nitko ne želi, kazao je Čović”, upozorivši kako bez HDZ BiH nije moguće napraviti vlast u BiH.

“U Vijeću ministara imat ćemo puninu svih ministara i zamjenika kao što ih sada imamo, imat ćemo 4 delegata u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta BiH. Imat ćemo Vladu Federacije onoliko snažnu koliko budemo postavili odgovorne i pametne ljude i vlast u svih pet županija, a ja vjerujem uz malo mudrosti i strpljenja da ćemo dobiti ono što nam pripada i u vladi šeste Zeničko-dobojske županije”, kazao je predsjednik HDZ-a BiH.

“Čut će se, vrlo skoro, i iz Bruxellesa da nema Bosne i Hercegovine bez hrvatskog naroda kao do kraja jednakopravnog s druga dva naroda u svakom dijeliću BiH”, naglasio je Čović, potvrdivši kako predstavnici Hrvatskog Narodnog sabora neće ući u vlast dok se ne izmjeni Izborni zakon.

“Ja vas uvjeravam da se u novu vlast, u jednom djelu, nikada neće ući dok se ne promjeni Izborni zakon BiH sukladno odluci Ustavnog suda kako bi imali pravo da biramo svoje predstavnike u institucije koje su i po Ustavu institucije koje predstavljaju hrvatski narod”, zaključio je Čović.

(SB/Poslovnidnevnik.ba)

 

Komentari

komentari

Check Also

Epidemija morbila u Bosni i Hercegovini

U mjesecu svibnju, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), evidentirano je 14 …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)