Home / Vijesti / BiH / AFERA “KOMRAD”: Objavljujemo imena uhapšenih u akciji MUP-a USK

AFERA “KOMRAD”: Objavljujemo imena uhapšenih u akciji MUP-a USK

U Bihaću je jutros po nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona uhapšen bivši gradonačelnik tog grada Emdžad Galijašević, potvrđeno nam je iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Zajedno sa njim uhapšeno je još četvero njegovih saradnika.

Glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona Snežana Galić potvrdila nam je da je uhapšeno ukupno pet osoba, ali u ovom trenutku nije nam željela potvrditi identitet uhapšenih.

– Pet osoba je uhapšeno i oni su trenutno na krim-obradi. Na teret im se stavljaju krivična djela zloupotreba službenog položaja i primanje dara ili drugog oblika koristi – kazala je Galić.

Kako sazanje portal USN osim Galijaševića, uhapšeni još i Hadis Jusić, aktuelni predsjednik GO SDA Bihać, inače bivši direktor javnog preduzeća “Komrad” i novi zastupnik u Skupštini USK, Jadranka Redžić, načelnica Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Bihaća, Jasmina Ibrahimpašić, bivša šefica Službe za urbanizam Grada Bihaća.

Svi oni se, navodno, dovode u vezu sa slučajem “Komrad” kada je Grad Bihać otkupio zemljište od svoje firme uz naknadu da bi ovu parcelu u centru grada prodao investitoru kompaniji “Agram” iz Zagreba koji gradi objekat vrijedan 40 miliona maraka.

izvor:usn.co.ba

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)