Home / After Work / Novi BMW F 850 GS Adventure

Novi BMW F 850 GS Adventure

Više od deset godina, GS modeli u BMW Motorrad F seriji utjelovili su premium ponudu u segmetu putovanja i adventure enduro srednje klase. Visoka razina touring sposobnosti, apsolutna prikladnost za putovanja na velike udaljenosti, sportska dinamična vožnja i vrhunske offroad kvalitete su njegove izvanredne snage.
Slijedom novorazvijenih BMW-a F 750 GS i F850 GS predstavljenih u jesen 2017, novi F 850 GS Adventure sada proširuje vrhunsku BMW Motorrad ponudu u ovom segmentu. Na temelju dinamičnog i offroad-orijentiranog karaktera F 850 GS, idealno kombinira touring sposobnost i agilnost, kao i povećanu offroad sposobnost i izvanredne kvalitete putovanja na velike udaljenosti. Poput svojih legendarnih uzora, BMW GS Adventure bokser motora, novi F 850 GS Adventure sada nudi ljubiteljima enduro vožnje, offroad-orijentiranim vozačima i svjetskim putnicima savršenog pratitelja u srednjoj klasi za istraživanje udaljenih dijelova planeta motorkotačem.

Novi, snažan i profinjen dvocilindarski redni motor s pomakom ležišta radilice od 90 stupnjeva i 270/450 stupnjeva razmaka paljenja.
Inženjeri su postigli snažan i emocionalno privlačan zvuk korištenjem koljenastog vratila s pomakom ležišta radilice od 90 stupnjeva i 270/450 stupnjeva razmaka paljenja. Vibracije se apsorbiraju s dva protutežna vratila novog motora. Samopojačavajuća spojka koja apsorbira trenje ne samo da osigurava vidljivo smanjenje u sili ručnog upravljanja spojkom već i povećava sigurnost na cesti kroz pad zakretnog momenta motora. Snaga prijenosa na stražnji kotač dolazi preko šestostupanjskog prijenosa sa sekundarnim pogonskim sklopom koji je sada smješten na lijevoj strani.
Režimi vožnje “Road” i “Rain” plus ABS i ASC osiguravaju puno zadovoljstva u vožnji i pojačanu sigurnost kao standardnu opremu. Pro režimi vožnje dostupni su kao opcijska oprema.
Novi F850 GS Adventure rješava zahtjeve pojedinih vozača nudeći režime rada “Rain” i “Road” kao standardnu opremu, dok kombinacija BMW Motorrad ABS-a i ASC-a (automatske kontrole stabilnosti) osiguravaju visoku razinu sigurnosti. Zahvaljujući standardnom dinamičkom kočnom svjetlu, promet iza vozača postaje još svjesniji kočenja motorkotača. Na F 850 GS Adventure se može ugraditi opcijska oprema, uz transport i dodatnu nadoplatu kupca, poput “Pro” režima vožnje, kao i dodatnih “Dynamic”, “Enduro” i “Enduro Pro” režima vožnje, kao i DTC-a (dinamička kontrola prianjanja) i ABS Pro primjenjiv u skretanjima.

Novi okvir od čeličnog lima, optimalna geometrija ovjesa i novo pozicioniranje spremnika za gorivo od 23 litre.
Okvir mosta za novi F 850 GS Adventure sastoji se od duboko-vučenih, zavarenih komponenti. On integrira dvocilindarski redni motor kao element koji podržava i nudi prednosti u pogledu torzijske krutosti i robusnosti. Spremnik goriva postavljen je u klasičnu poziciju između sjedala i glave upravljača, za optimizirano pakiranje i poboljšani gravitacijski centar. U modelu F 850 GS Adventure može sadržavati 23 litre i dopušta raspon od 550 kilometara i više u kombinaciji s modelom niske potrošnje goriva.
Istančaniji, još muževniji dizajn Adventure modela, optimizirana ergonomija i povećana prikladnost za putovanja.
Novi, još muževniji dizajn karoserije naglašava prikladnost modela F 850 GS Adventure za putovanja. Veće vjetrobransko staklo, koje se može prilagoditi u dvije faze, kao i štitnici za ruke pružaju veću zaštitu od vjetra i vremena. Široki enduro podnožnici, podesivi prijenos i poluge nožne kočnice, šipke za zaštitu motora i nosač prtljage od nehrđajućeg čelika zaokružuju standardnu opremu modela F 850 GS Adventure. Osim osnovne inačice, novi F 850 GS Adventure dostupan je u Exclusive i Rallye stilskim inačicama.

Jedinstven raspon opcijske opreme i dodataka.
Novi F 850 GS Adventure je lansiran s nizom mogućnosti opreme koja je jedinstvena za srednju klasu. Bez obzira jesu li to različite visine sjedala, kao što je klupa za sjedenje za dvoje (odgovara standardnoj klupi za sjedenje F 850 GS), držač za aluminijska kućišta i letvice panela, novo potpuno LED prednje svjetlo, kao i LED dodatno prednjo svjetlo, Connectivity oprema s 6,5 inčnim TFT zaslonom u boji ili inteligentnom eCall opcijom za poziv u slučaju nužde, popisom fascinantnih značajki za povećanje zadovoljstva u vožnji i uživanju u uzbuđenju ceste sada je praktički neiscrpno za enduro motorkotače srednje klase.

Značajke novog BMW-a F 850 GS Adventure:
• Snažan dvocilindarski redni motor s rasponom od 853 cm3 i 70 kW (95 KS) pri 8.250 okretaja u minuti i 92 Nm pri 6.250 okretaja u minuti.
• Snažan i emocionalno privlačan zvuk korištenjem koljenastog vratila s pomakom ležišta radilice od 90 stupnjeva i 270/450 stupnjeva razmaka paljenja.
• Novi čelični okvir mosta za povećanu robusnost i voznu preciznost.
• Nova teleskopska vilica s okretnom glavom plus aluminijska dvostrana okretna ručica sa središnjim oprugom za još osjetljiviju reakciju.
• ABS, ASC i režimi vožnje “Rain” i “Road” kao standardna oprema.
• Režim vožnje Pro s ABS Pro i dinamičkim kočnim svjetlom, DTC i novi režimi vožnje “Dynamic”, “Enduro” i “Enduro Pro” kao opcijska oprema.
• Elektronski ovjes Dynamic ESA kao opcijska opremu.
• Novi električni sustav sa snažnijim alternatorom i starterom.
• LED glavno svjetlo kao standard.
• LED dnevna svjetla za vožnju i LED dodatna svjetla kao opcijska oprema.
• Connectivity s višenamjenskom digitalnom instrument pločom uključujući 6,5-inčni TFT zaslon u punoj boji i brojne značajke kao opcijska oprema.
• “Intelligent emergency call” eCall za pomoć kao opcijska oprema.
• Optimizirana prikladnost za putovanja i off-road uz poboljšanu zaštitu od vjetra i vremena.
• Optimizirana ergonomija, posebno za željenu offroad vožnju.
• Spremnik za gorivo od 23 litre raspona do 550 kilometara i više.
• Poboljšani GS Adventure profil zbog novog dizajna.
• Nova boja zajedno s dvije stilske varijane Rallye i Exclusive.
• Niz opcijske opreme i dodataka koji su jedinstveni u srednjoj klasi.

 

Autopress.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)