Home / Vijesti / Gradovi / Elon Musk objavio snimku “uznemirujuće dugog” tunela ispod Los Angelesa

Elon Musk objavio snimku “uznemirujuće dugog” tunela ispod Los Angelesa

ELON Musk na svom je Twitteru u subotu objavio snimku trenutnog stanja radova na novom podzemnom tunelu ispod Los Angelesa i komentirao da je tunel “uznemirujuće” dug.

Pritom se stekao dojam kako Musk, glavni izvršni direktor kompanije Boring, nije sasvim siguran što tunel uistinu jest i kako bi trebao izgledati, piše Mashable. Podsjetimo, glavna zadaća spomenute firme je izgradnja tunela pogodnog za brzo podzemno putovanje.

Tunel je “uznemirujuće” dug, kaže Musk

Musk, osnivač Tesla Motorsa  i Space X-a, u listopadu ove godine izjavio je da će podzemni tunel u Los Angelesu biti gotov krajem 2018. U subotu je na Twitteru opisao svoje iskustvo “jednodimenzionalnog” tipa tunela, koji bi nakon završetka radova trebao biti dug oko 4 kilometra.

Napisao je da se prošetao njegovom cijelom dužinom i kako smatra da je tunel “uznemirujuće” dug. Dužina tunela odgovara specifikacijama, ali Musk tvrdi da je time – iznenađen.

Što je ”jednodimenzionalan” tunel?

Prvi, testni odjeljak tunela Hawthorne koji je Musk predstavio u 34 sekunde dugom timelapse videu, bit će 10. prosinca ove godine otvoren za pješake i bicikliste.

Musk se za portal Recode nedavno osvrnuo na rad kompanije Boring i izgradnju mreže tunela ispod Los Angelesa. Tom je prilikom objasnio što znači ”jednodimenzionalan” tip tunela i kako se on razlikuje od klasičnog tunela za podzemnu željeznicu.

“Takvi tuneli su uglavnom dvodimenzionalni. Pruge se međusobno presijecaju. Nitko do sada nije pokušao napraviti sustav podzemne željeznice s više razina”, rekao je.

 

Index/Twitter/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)