Home / Vijesti / BiH / QATAR AIRWAYS SLAVI PRVU GODINU POVEZIVANJA SARAJEVA I SVIJETA

QATAR AIRWAYS SLAVI PRVU GODINU POVEZIVANJA SARAJEVA I SVIJETA

Posebna ponuda – uštedite do 35 odsto za putovanja prema našim najpopularnijim destinacijama širom svijeta

 

  1. oktobar 2018.

 

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina – Kako bismo proslavili prvu godišnjicu Qatar Airwaysa u Bosni i Hercegovini, pozivamo sve putnike na istraživanje svijeta zajedno uz posebnu ponudu koja uključuje izvanredne popuste do 35%!* Ponuda je dostupna za kupovinu karata u ekonomskoj i biznis klasi od 26. oktobra do 5. novembra 2018. i vrijedi za putovanja od 26. oktobra 2018. do 31. maja 2019. u najpopularnije destinacije širom svijeta.*

Sarajevo je postalo dio plana razvoja i globalnog širenja Qatar Airwaysa 31. oktobra 2017., nacionalnog avioprevoznika države Katar koji je već u prvoj godini osvojio povjerenje putnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Od prvog leta 2017. godine, Qatar Airways je neprestano održavao liniju Sarajevo – Doha sa četiri leta sedmično čime je omogućio povezanost Sarajeva i Bosne i Hercegovine sa neprestano rastućom mrežom od više od 150 destinacija širom svijeta.

 

Uz posvećenost bh. tržištu, kompanija je i dalje jedan od najbrže rastućih avioprevoznika u historiji avioindustrije otvorivši u protekloj godini brojne nove destinacije čime pruža svim putnicima iz Sarajeva let prema destinacijama kao što su Chiang Mai (Tajland), Penang (Malezija) i Canberra (Australija). Do kraja 2018. Qatar Airways nastavlja širiti svoju mrežu u koju će dodati među ostalima i Mombasu u Keniji od 11. decembra i Da Nang u Vijetnamu od 19. decembra 2018. Qatar Airways uz svoj optimalni red letenja, besprijekorno presjedanje na jednom od najsavremenijih i najboljih aerodroma na svijetu Hamad International Airport u Dohi te poznatu i nagrađivanu uslugu tokom leta, pruža vrhunsko iskustvo putovanja i potvrđuje vodeću poziciju u industriji kako globalno tako i na bh. tržištu.

 

Qatar Airways Country Manager Eastern Europe – Centre, gosp. Grisha Jenkov izjavio je: “Ponosni smo što slavimo ovu važnu godišnjicu u Sarajevu uz ponudu izvanrednih cijena letova u neke od naših najpoznatijih destinacija koje su dio Qatar Airways mreže od više od 150 destinacija širom svijeta. Naša je želja inspirisati putnike na istraživanje svijeta zajedno i putovanje iz Sarajeva uz vrhunsku uslugu Qatar Airwaysa. Kao globalni avioprevoznik posvećeni smo stalnom rastu i širenju mreže destinacija u koje letimo, ali i širenju ponude za sve putnike na našim postojećim linijama. Uz trenutna četiri direktna leta i najavljene nove destinacije u 2018. godini, drago nam je što i dalje poboljšavamo povezanost Sarajeva preko Dohe sa ostatkom svijeta i time pružamo još više mogućnosti za putovanja svim poslovnim putnicima i putnicima u potrazi za odmorom iz snova.“

 

Putnici mogu rezervisati letove po ovoj posebnoj ponudi na https://www.qatarairways.com/en-ba/offers/sarajevo-anniversary.html, u prodajnom mjestu Qatar Airwaysa u Sarajevu, te u svojoj odabranoj putničkoj agenciji i početi planirati svoje putovanje u neku od 150 destinacija već danas. Sve putnike koji će iskoristiti pogodnosti ove izvanredne ponude pozivamo i da isplaniraju dva putovanja u jednom uz Qatar Airways ponudu +Katar. U ponudi je omogućeno svim putnicima, koji se nalaze u tranzitu kroz Hamad International Airport u Dohi do kraja 2018. godine, boravak u nekom od mnogih internacionalnih hotela, uz mogućnost dobivanja besplatne tranzitne vize. Ovim programom putnici imaju priliku uživati u ljepotama glavnog grada Katara, od kojih se posebno ističu poznati Muzej islamske umjetnosti, žila kucavica grada – živopisna tržnica Souq Waqif, poznata po začinima, parfemima i svili, zatim jedinstveno krstarenje Arapskim zaljevom u tradicionalnim katarskim jedrenjacima te avanturistički izlet u katarsku pustinju i uzbudljiva vožnja po valovitim pustinjskim dinama. Dodajte Dohu u svoj plan i pretvorite jedno putovanje u dva.

Posjetite https://www.qatarairways.com/en-ba/offers/plus-qatar.html i saznajte više.

* Primjenjuju se posebni uslovi i pravila. Broj dostupnih mjesta je ograničen te je moguća primjena perioda kada putovanja nisu moguća. Molimo provjerite sve uslove i pravila na https://www.qatarairways.com/en-ba/offers/sarajevo-anniversary.html kao i prilikom izrade rezervacije.

O Qatar Airwaysu:

Qatar Airways, nacionalni prevoznik Katara slavi 20 godina istraživanja svijeta zajedno sa svojim putnicima kroz mrežu od više od 150 turističkih i poslovnih destinacija. Jedan od najbrže rastućih avioprevoznika planira u 2018. godini dodati nove zanimljive destinacije u svojoj neprestano rastućoj mreži prema kojima će putnike prevoziti sa svojom modernom flotom od više od 200 aviona.

Višestruko nagrađivana aviokompanija Qatar Airways proglašena je najboljom aviokompanijom na svijetu 2017. godine prema izboru koji vodi međunarodna konsultantska kuća za istraživanje u aviosaobraćaju Skytrax. Ove godine Qatar Airways je osvojio i nagradu Najbolja biznis klasa na svijetu, prvenstveno zahvaljujući svom patentiranom prizvodu, Qsuite.

Qatar Airways član je globalnog udruženja oneworld. Nagrađivano udruženje osvojilo je po treći put nagradu najboljeg globalnog udruženja avioprevoznika prema Skytraxu 2015. Qatar Airways je prvi prevoznik iz regije perzijskog zaljeva koji se pridružio nekom globalnom udruženju te time omogućio svojim putnicima uživanje prednosti 14,250 dnevnih letova iz 1,000 aerodroma u više od 150 zemalja svijeta.

Oryx One, Qatar Airwaysov sistem za zabavu tokom leta pruža svim putnicima 4.000 sadržaja koji uključuju najnovije filmske naslove, TV serije, muziku, igre i još mnogo toga. Isto tako, putnici koji lete Qatar Airwaysom na letovima aviona B787, A350, A380, A319 kao i odabranim avionima A320 i A330, mogu ostati u kontaktu sa svojim prijateljima i porodicom koristeći Wi-Fi i GSM uslugu koje im se pružju tokom cijelog leta.

Qatar Airways ponosno podržava niz međunarodnih i lokalnih inicijativa posvećenih obogaćivanju globalne zajednice koju povezuje. Qatar Airways, službeni FIFA partner, jedan je od glavnih predvodnika na svijetu u sponzorisanju svjetskih sportskih događanja uključujući i FIFA Svjetska prvenstva 2018. i 2022. godine, odražavajući time sportske vrijednosti kao način povezivanja i međusobnog približavanja ljudi, nešto što je u fokusu novog Qatar Airways branda – Going Places Together.

Qatar Airways Cargo, treći najveći svjetski teretni avioprevoznik, vrši uslugu robnog prometa u više od 60 ekskluzivnih destinacija širom svijeta preko svoje centrale u Dohi te dostavlja teret i pošiljke globalno u više od 150 ključnih poslovnih destinacija kao i destinacija za odmor sa 200 aviona. Qatar Airways Cargo flota trenutno uključuje osam aviona Airbus 330Fs, 13 teretnih aviona Boeing 777 i dva teretna aviona Boeing 747-8.

Za više informacija:

Posjetite našu internet stranicu www.qatarairways.com ili naše Facebook, Twitter, Google+, Instagram i YouTube stranice.

Za fotografije Qatar Airwaysa, posjetite stranicu http://www.qatarairways.com/corporateimages.

 

Press Via Media /Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)