Home / Ličnosti / PUTIN: DOŠAO JE KRAJ AMERIČKOJ DOMINACIJI

PUTIN: DOŠAO JE KRAJ AMERIČKOJ DOMINACIJI

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je juče na kraj “svetske dominacije Sjedinjenih Država zbog nagomilanih grešaka”.

Carstva često misle da mogu činiti male greške jer su toliko moćna. Ali kad broj tih grešaka stalno raste, on dosegne nivo koji je neodrživ – rekao jePutin na međunarodnom forumu Valdaj u Sočiju.

Zemlja može dobiti osjećaj nekažnjivosti za sve što uradi. To je posljedica monopola unipolarnog sveta. Srećom, taj monopol nestaje. Skoro je gotov – dodao je ruski predsjednik.

On se takođe pohvalio ruskim “hipersoničnim” oružanim sistemom, navodeći da će biti najbolji u svijetu za nekoliko mjeseci. Takav sistem omogućio bi brzinu kretanja projektila bar pet puta veću od brzine zvuka, ili oko 1,6 kilometara u sekundi. SAD trenutno nemaju zaštitu od takvog sistema, ukazuje CNBC.

Putin je istakao da će rusko nuklearno oružje biti upotrijebljeno samo kao odmazda protiv udara neprijatelja.

 

– Mi nemamo koncept preventivnog udara – rekao je Putin.

Agresor će morati da shvati da je odmazda neizbježna, da će biti uništen i da ćemo mi, kao žrtve agresije, kao mučenici, otići u raj.

Putinovo najmoćnije oružje!

Ruski predsjednik je odbacio navode da se kvare odnosi sa Zapadom, te naveo da Rusija jača prijateljstvo sa Azijom i Bliskim istokom. On je dodao da američki predsjednik Donald Tramp nastavlja da poboljšava odnose s Rusijom.

– Bolje je razgovarati nego biti poput pasa i mačaka i stalno se boriti među sobom – rekao je Putin, prenio je “Hafington post”.

On je takođe ukazao da je Amerika djelimično odgovorna za nestanak novinara Džamala Kašogija, jer je on živio u SAD. Kašogi je poslednji put viđen 2. oktobra kako ulazi u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu. Putin je dodao da trenutno nema razloga da “našteti” odnosima Rusije i Saudijske Arabije.

 

dnevnizurnal.com/poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)