Home / Kompanije i Tenderi / HTC predstavlja ‘Exodus 1’ – “Early access” verziju svog blockchain telefona

HTC predstavlja ‘Exodus 1’ – “Early access” verziju svog blockchain telefona

Sarajevo, oktobar 2018.HTC je danas objavio mogućnost ranog pristupa za svoj prvi blockchain telefon, ‘Exodus 1’. Early access verzija uređaja može se dobiti na http://www.htcexodus.com/ <https://www.htcexodu>, koristeći kripto valute (BTC ili ETH), što je prvi slučaj isključivo kripto-plaćanja u industriji. Očekivani datum isporuke ovako naručenog uređaja je decembar.

 

Exodus 1’ pruža premium performanse i kvalitet dizajna koji se očekuje od linije najboljih uređaja kompanije HTC i kombinuje ih sa blockchain tehnologijom i softverom koji je neophodan za pružanje iskustva upotrebe pametnog telefona doraslog modernom korisniku i novom dobu interneta.

 

HTC ‘Exodus 1’ sadrži zaključanu oblast na telefonu koja je zaštićena od Android OS-a (Android O). Secureenclave će čuvati ključeve vašeg kripto-sadržaja, bilo da su u pitanju valute ili nezamjenjivi tokeni (non-fungibletokens – NFT) ili, u bliskoj budućnosti, svi vaši digitalni podaci.

 

HTC je razvio jedinstven mehanizam društvenog povrataključa (Social Key Recovery) u slučaju da izgubite telefon ili vam ga ukradu ili ako zaboravite ključeve. To je jednostavan i siguran način za povrat ključeva koji su izgubljeni. On takođe osigurava da HTC ne čuva vaše ključeve na centralnoj lokaciji u bilo kom trenutku – vi sve vrijeme zadržavate njihovo vlasništvo. HTC vam dozvoljava da izaberete nekoliko pouzdanih kontakata i svako od njih mora da preuzme aplikaciju za upravljanje ključevima. Vaši ključevi se zatim dijele pomoću tajnog algoritma za dijeljenje i šalju se ovim pouzdanim kontaktima. Ukoliko se javi potreba za tim, možete uspješno da vratite pristup svojim sredstvima.  

 

Budući da je riječ o ranoj pristupnoj verziji uređaja Exodus, HTC poziva kriptografe i programere iz cijelog svijeta da se pridruže Exodus zajednici i da pomognu u unapređivanju jačine ove sigurnosne oblasti. Ključni element ovog early access pristupa jesu povratne informacije zajednice i doprinos poboljšanju novčanika i sigurnog pohranjivanja putem telegramskog kanala “HTC EXODUS (OFFICIAL)”.

 

Prošlo je 10 godina od predstavljanja prvog Android telefona kompanije HTC i skoro 10 godina od predstavljanja Bitcoin-a i Genesis bloka. Exodus 1 je osnovni element kripto-interneta. Da bi digitalna sredstva i decentralizovane aplikacije dostigle svoj potencijal, mi smatramo da će mobilne tehnologije morati da budu osnovna tačka distribucije. Radujemo se partnerstvu sa programerima u blockchain zajednici kako bismo realizovali ovu viziju,“ kaže Fil Čen (Phil Chen), direktor za decentralizaciju (DCO) u kompaniji HTC.

 

Kao dodatni korak u ojačavanju ove tehnologije, HTC će uskoro objaviti API-je koji omogućavaju nezavisnim programerima da koriste ‘Exodus 1’ hardver za zaštitu ključeva i potpisivanje transakcija. HTC će objaviti ZionAPI za upravljanje ključem i SDK za novčanik partnerima koji su posvećeni istoj viziji –proširivanju blockchainekosistema i izgradnji temelja sigurnosti i povjerenja.

 

HTC proširuje blockchain ekosistem kreiranjem telefona koji je posvećen decentralizovanim aplikacijama i sigurnosti. Dolazak Bitcoin-a i Ethereum-a je sa sobom donio ideju digitalne oskudice i nezamjenjivih tokena(NFT-a). ‘Exodus 1’ je značajan korak u kreiranju platforme i distributivnog kanala za kreativce koji stvaraju jedinstvene digitalne proizvode.

 

Možete da budete u toku sa HTC Exodus timom tako što ćete pratiti nedavno pokrenut vlog Fila Čena i tima: https://youtu.be/V3WBPz6thD8, kao i korištenjemhashtag oznake #HTCExodus na drugim društvenim kanalima.


Exodus 1’ može da se naruči u okviru early access pre-order programa na adresi https://www.htcexodus.com/ i biće dostupan u 34 zemlje, uključujući SAD, Tajvan, Hongkong, Singapur, Novi Zeland, UK, Austriju, Norvešku i druge evropske zemlje. Kompletne informacije o dostupnosti nalaze se na HTC web sajtu.

Specifikacije uređaja:

MEMORIJA

6 GB RAM-a, 128 GB

OS

Android O

PROCESOR ZA APLIKACIJE

Qualcomm® Snapdragon™ 845

IZDRŽLJIVOST

Otpornost na prašinu i vodonepropustljivost do ocjeneIP68, što garantuje zaštitu u vodi do dubine od 1,5 metar u trajanju do 30 minuta

EKRAN

6-inčni Quad HD+ ekran sa odnosom stranica 18:9

KAMERA

16 MP dvostruka glavna kamera sa zumom visokog kvaliteta

8 MP dvostruka prednja kamera sa prirodnim bokeh efektom(dubinskom oštrinom)

Puni 4K video pri 60 fps

BATERIJA

3500 mAh

CENA

Plaćanje može da se obavi u kripto valutama (BTC ili ETH)

 


O kompaniji HTC

HTC Corporation teži da donese brilijantnost u život. Kao globalni inovator u pametnim mobilnim uređajima i tehnologijama, HTC je proizveo nagrađivane proizvode i novitete u industriji još od svog začetka 1997. godine, uključujući HTC U i Desire liniju pametnih telefona koji su osvojili pozitivne kritike. Dostizanje brilijantnostinalazi se u srži svega što radimo, inspirišući dizajn koji je najbolji u svojoj klasi i revolucionarna iskustva u mobilnoj tehnologiji i virtuelnoj realnosti za klijente širom sveta. HTC je javno izlistan na Tajvanskoj berzi (TWSE: 2498). www.htc.com.

 

O projektu Exodus:

HTC-ov Projekat Exodus je rješenje pametnog telefona koje će pokretati decentralizovanu mrežu. Više od 20 godina HTC je kreirao osnove tehnologija za mobilni pristup širom svijeta i virtuelnu realnost. Putem projekta Exodus, HTC investira u razvoj i implementaciju blockchain tehnologije koja će uvesti novu oblast sigurnog skladištenja podataka i transakcija i po prvi put napraviti blockchain tehnologiju mobilnom. https://www.htcexodus.com/

PressViaMedia

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)