Home / Vijesti / BiH / U Mostaru uskoro VI po redu konferencija ”Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove”

U Mostaru uskoro VI po redu konferencija ”Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove”

”Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove” tema je naredne naučno stručne konferencije koja će se održati 24. i 25. oktobra 2018. godine u Tehnološkom parku Intera u Mostaru. Ovo je VI po redu konferencija koju organizuje kompanija Sfera d.o.o.Mostar, ovaj put u saradnji s Građevinskim fakultetom iz Mostara i Građevinskim fakultetom iz Splita.

Organizatori navode kako će i ovog puta biti prisutni neki od najboljih stručnjaka iz domene arhitekture: Studio Dva arhitekta iz Hrvatske, profesor Ljubomir Mišćević, poznati bosanskohercegovački arhitekta Sead Gološ, predsjednica Tehničkog komiteta za građevinsku fiziku pri Institutu za standardizaciju BiH Amira Salihbegović, te predstavnici Univerziteta iz Splita i Mostara.

Kao i do sada konferencija će trajati dva dana i sala bude ispunjena do posljednjeg mjesta. Više od 400 gostiju uživa u odličnim predavanjima, izložbenom prostoru sponzora i partnera, te aktivnoj interakciji i komunikaciji sa eminentnim stručnjacima i govornicima.  

Sponzori konferencije su kompanije: Sika, Alternativa i Terrasit. Partneri konferencije su: Bramac, Tondach, Fiko, Civić Cazin, Knauf Insulation, Wortman Metali, te Nexe crijep.

Konferencija preispituje naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za izradu krovova. Cilj konferencije je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, te uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje.

Sfera d.o.o. Mostar

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)