Home / Vijesti / BiH / NEVIĐENI SKANDAL: Konakovićev fićfirić Nermin Muzur platio taksi usluge u Londonu 573 KM!

NEVIĐENI SKANDAL: Konakovićev fićfirić Nermin Muzur platio taksi usluge u Londonu 573 KM!

Za kratkog mandata koliko je proveo na čelu Turističke zajednice Sarajevo, Nermin Muzur je na ime putnih troškova spiskao nevjerovatnih 608 hiljada KM

Bivši direktor Turističke zajednice Sarajevo, Nermin Muzur, zajedno sa svojim novim stranačkim šefom, Elmedinom Konakovićem, neuvjerljivo je demantirao nalaze revizorskog izvještaja ugledne kuće Deloitte, koja je analizirala finansijsko poslovanje Turističke zajednice u razdoblju dok je na njenom čelu bio Nermin Muzur.

 

Svakako je najzanimljiviji i najindikativniji dio revizorskog izvještaja koji se odnosi na astronomske troškove besmislenih službenih putovanja po svijetu Nermina Muzura i njegovih prvih saradnika. Revizori Deloittea su ustanovili da je Muzur na to ime potrošio 608 hiljada konvertibilnih maraka. A o kakvom se rasipništvu radi, svjedoči i račun do čije je kopije došla Slobodna Bosna.

 

Riječ je, naime, o računu za taksi usluge koje je Muzur platio u Londonu, u nevjerovatnom iznosu od 260 britanskih funti, što iznosi 573 KM.

 

Račun je izdat 4 novembra 2017. godine, a plaćen je bankarskom karticom, a nakon povratka u Sarajevo Muzur je taj novac naplatio u kešu iz kase Turističke zajednice Kantona Sarajevo, bez ikakvog obrazloženja kako je nastao toliki račun.

 

Sličnih primjera neshvatljivog bahaćenja i rasipanja budžetskog novca, ima na pretek u izvještaju Deloittea, zbog kojeg Muzur zaslužuje ne samo moralnu, nego prije svega krivičnu osudu, jer je riječ o beskrupuloznoj pljački.

 

alt

 

alt

 

(SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)