Home / Kompanije i Tenderi / Feministkinje ogorčene: Apple zaboravio jednu stvar kod novog iPhonea?

Feministkinje ogorčene: Apple zaboravio jednu stvar kod novog iPhonea?

APPLE je prije nekoliko dana izbacio nove modele iPhonea pohvalivši se boljom kamerom, većim zaslonom i boljim zvukom, no na jednu su stvar, čini se, zaboravili.

Naime, kako iPhone XS modeli imaju puno veći ekran od starijeg SE modela koji su izbacili iz ponude, malo su teži za držanje u ruci, što je zasmetalo nekim kritičarima.

”Ja sam zaradila sindrom prenaprezanja od korištenja iPhonea 6 i to se riješilo čim sam počela koristiti iPhone SE. To se ne događa često ženama, ali činjenica je da žene kupuju iPhone telefone više nego muškarci i zapanjuje me što Apple kod dizajniranja nije uzeo u obzir žensko tijelo”, ispričala je novinarka i feministkinja Caroline Criado Perez za Telegraph, dodajući kako bi žene trebale biti bijesne jer plaćaju isti iznos kao i muškarci za proizvod koji im ne odgovara jednako dobro.

Oko veličine iPhonea oglasila se i Sophie Walker, predsjednica Ženske stranke za ravnopravnost spolova, koja smatra da muškarci na visokim pozicijama u Appleu ne uzimaju u obzir žene pri izradi i dizajnu novih modela telefona.

Apple se još uvijek nije oglasio hoće li starije SE modele zamijeniti novima tako da ženama zasad preostaje borba s velikim telefonima i korištenje obaju ruka pri surfanju i pisanju poruka.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)