Home / Najave / URAGAN VEĆ PRAVI VELIKI HAOS: Preko 12.000 objekata ostalo bez struje, a ovo je TEK POČETAK!

URAGAN VEĆ PRAVI VELIKI HAOS: Preko 12.000 objekata ostalo bez struje, a ovo je TEK POČETAK!

Većina kuća i poslovnih objekata bez struje je u okruzima Kartenet i Krejven, sjeverno od projektovane staze oka uragana i u kojima se očekuju obilne padavine.

Oko 12.000 objekata uglavnom na obali Sjeverne Karoline ostalo je bez električne energije usljed jakog udara vjetra izazvanog uraganom Florens koji se približava istočnoj obali SAD.

Kompanija “Djuk Enerdži”, najveća elektrodistrbutivna mreža u Sjevernoj i Južnoj Karolini, predviđa da će zbog uragana Florens nestankom struje biti pogođeno između milion i tri miliona potrošača.

Angažovano je više od 20.000 radnika koji će raditi na uspostavljanju električne energije.

Uragan Florens približava se istočnoj obali SAD. Več su počeli žestoki udari vetra praćeni kišom koji pušu između 60 i 120 kilometara na sat.

Jutros je Florens prošao 350 kilometara istočno od Južne Karoline, a krajem današnjeg i početkom sutrašnjeg dana približiće se obalama Severne i Južne Karoline. Nacionalni centar za uragane SAD tvrdi da će vjetrovi uragana dosegnuti i do 315 kilometara od njegovog centra, zbog čega će biti ugrožena veći dio Istočne obale SAD.

Novinari Weather Chanell-a napravili su kompjutersku animaciju, koja pokazuje sav užas koji čeka stanovnike priobalja. Prema njihovoj analizi, voda će poplaviti znatne dijelove obale Sjeverne Karoline, a nivo će biti toliki da će svi koji ostanu biti neminovno suočeni sa smrću.

“Ne postoji šansa da preživite ovako veliku količinu vode. Zato, narode, ako vam kažu da se sklonite, idite”, rečeno je na kraju ovog zastrašujućeg videa.

Kronervijesti/Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)