Home / Najave / PROBUDIO SE I MACRON: “Ako Assad bude koristio hemijsko oružje, napast ćemo Siriju”

PROBUDIO SE I MACRON: “Ako Assad bude koristio hemijsko oružje, napast ćemo Siriju”

Zar je netko mislio da će novi sirijski zaplet proći bez Napoleona 21. stoljeća, uvjetno rečeno “francuskog predsjednika” Emmanuela Macrona; iako sa zakašnjenjem, vjerojatno čekajući pismene upute svog političkog mentora, gospodara i po vlastitom priznanju supermasona Jacquesa Attalija, ono što neki zovu “predsjednikom Francuske” je reklo da će se francuska vojska, ako se Assad bude usudio koristiti kemijsko oružje u Idlibu, pridružiti napadu na Siriju

“Kada je sirijski režim bombardirao stanovništvo kemijskim oružjem, s našim britanskim i američkim saveznicima smo napali nekoliko njegovih objekata noću s 13. na 14. travnja. Mi ćemo to nastaviti činiti, ako to oružje bude koristio u Idlibu”, rekao je Emmanuel Macron na sastanku u ponedjeljak s veleposlanicima u zemlji.

Macron je naveo kako vlada Sirije, na čelu s Basharom Al-Assadom, nastoji stvoriti “novu humanitarnu krizu” u sjeverozapadnoj pokrajini Idlib, gdje se vojska priprema za operacije velikih razmjera protiv terorističkih skupina.

U tom je smislu je Rusiju i Tursku pozvao da “pritisnu” sirijske vlasti zbog  situacije u Idlibu.

Macron je također izjavio da Pariz ne može ostati ravnodušan prema budućem vodstvu arapske zemlje, jer je to “jedna od dužnosti i interesa Francuske”.

U nedjelju je predstavnik ruskog ministarstva obrane, general Igor Konašenkov, upozorio kako SAD, Velika Britanija i Francuska pripremaju napade na Siriju kao odgovor na lažne kemijske napade koje teroristi u Idlibu planiraju počiniti narednih dana.

Prema potvrđenim izvješćima, američki razarač “USS Sullivans” i strateški bombarder B-1B su već stigli u Perzijski zaljev i spremni su za napad na Siriju.

Vlada iz Damaska je ​​više puta zanijekala uporabu kemijskog oružja protiv vlastitog naroda i odbacuje ove optužbe kao “jasan pokušaj zaustavljanja sirijske vojske u napretku u borbama protiv bandi islamističkih ekstremista”.

Osim toga, sirijske vlasti tvrde da je Damask uništio cijeli kemijski arsenal 2013. godine, što je potvrdila i Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW).

 

(Logicno.com/Nermin N.)

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)