Home / Vijesti / BiH / Od danas aktivna Careoll zajednica za besplatno vođenje Udruženja, Saveza, Fondacija i drugih nevladinih organizacija iz oblasti zdravstva

Od danas aktivna Careoll zajednica za besplatno vođenje Udruženja, Saveza, Fondacija i drugih nevladinih organizacija iz oblasti zdravstva

Danas, 24.08.2018. godine u LANACO Tehnološkom centru održana je prezentacija dvanaeste po redu LANACO stručne studentske prakse. Studenti iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske su pod mentorstvom IT stručnjaka kompanije LANACO i uprave Udruženja Fizioterapeuta Republike Srpske kreirali platformu za jednostavno i efikasno upravljanje radom Udruženja, Saveza ili Fondacija iz oblasti zdravstva, a pod brendom „Careoll Community“.
Studentima su podršku pružili i predstavnici Grada Banja Luka i druge nevladine organizacije iz oblasti zdravstva.


Ovogodišnju stručnu praksu pohađalo je 17 studenata sljedećih fakulteta: Elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo, Prirodno-matematički fakultet Banja Luka, Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin i od ove godine, po prvi put, studenti Ekonomskog fakulteta Banja Luka i Elektrotehničkog fakulteta Debrecen.
„Svjedoci smo činjenice da u redovnom obrazovanju nedostaje praksa, a ova praksa je upravo idealna prilika za svakoga da usavrši svoje formalno obrazovanje radom na novim i izazovnim projektima. Softver koji se ove godine razvio predstavlja Cloud bazirano web rješenje koje je internacionalnog karaktera i otvoreno za samostalnu registraciju novih korisnika. Aplikacija zadovoljava GDPR evropsku regulativu o zaštiti ličnih podataka“, poručio je Miljan Škipina, vodeći mentor ovogodišnje prakse.
Nikola Samrdžija, student treće godine Elektrotehničkog fakultet u Istočnom Sarajevu, jedan je od polaznika ovogodišnje LANACO stručne studentske prakse.
„Budući da je softversko inženjerstvo oblast kojom se želim baviti u budućnosti, smatram da je ovo idealna prilika da poboljšam postojeća i steknem nova znanja iz oblasti razvoja softvera. Moja očekivanja od LANACO stručne prakse i više su nego ispunjena. Preporučujem mladima da se prijave i osjete duh radne atmosfere u jednoj kompaniji kao što je LANACO”, poručio je Nikola.
Sticanjem statusa člana Careoll Community-a nevladine organizacije iz oblasti medicinskih nauka i zdravstvenog djelovanja imaju mogućnost da besplatno koriste softver namijenjen jednostavnom, fleksibilnom i sigurnom vođenju i upravljanju organizacijom.
Careoll Community je prilagođen brojnim zdravstvenim nevladinim organizacijama širom svijeta, što će doprinijeti osnaživanju i jačanju srodnih organizacija na globalnom nivou.
Aplikacija je u potpunosti besplatna, a već danas mogućnost statusa člana su dobile nevladine organizacije iz oblasti zdravstva sa teritorije banjalučke regije.
Posjetite sajt community.careoll.com. Možda i vaša organizacija postane dio Careoll zajednice.

Lanaco/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)