Home / Vijesti / BiH / 100 NAJVEĆIH U BOSNI I HERCEGOVINI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BIH POKROVITELJ PROJEKTA

100 NAJVEĆIH U BOSNI I HERCEGOVINI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BIH POKROVITELJ PROJEKTA

(Sarajevo, 7. 8. 2018.) Poslovne novine već više od tri decenije realiziraju prestižni projekt ”100 najvećih u BiH’, koji već tradicionalno okuplja najuspješnije privrednike iz BiH i na najbolji način oslikava stanje domaće privrede, a ideju su pored brojnih kompanija prepoznale i mnoge institucije. Tako je ove godine prvi put pokrovitelj predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić.

Zaista nam je drago što smo među onima koji su prepoznali važnost ovog projekta i što smo kao pokrovitelj podržali izbor najvećih, najuspješnijih i najboljih bosanskohercegovačkih kompanija, koje potvrđuju da se u BiH može graditi i razvijati uspješan biznis, rekao je dr. Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH zahvalio se Poslovnim novinama na projektu koji afirmira uspješne kompanije, ali i pozitivno, transparentno i odgovorno poslovanje i dodao kako raduje činjenica da su ažurni finansijski izvještaji iskorišteni kao baza za istraživanje i dobijanje podataka za potrebe projekta. Projekat 100 najvećih šalje važnu poruku ekonomskoj zajednici i podstiče nas sve zajedno da budemo još bolji i da damo dodatni doprinos razvoju bh. ekonomije i društva, kaže Zvizdić.

Dodjela priznanja za 100 najvećih u Bosni i Hercegovni održat će se 26. septembra u sarajevskom hotelu Hills, a Poslovne novine pripremile su veliku kampanju kako bi se što vjerodostojnije prikazalo stanje bh. privrede i kako bi se poslala poruka da, iako u otežanim okolnostima,postoji mogućnost da se uspije na bh. tržištu.

Inače, projekat ”100 najvećih u BiH” godinama podržavaju Vanjskotrgovinska komora BiH, Vijeće stranih investitora BiH, Privredna komora Federacije BiH, Privredna komora Republike Srpske, Addiko banka i drugi.

Projekat 100 najvećih u privredi BiH odvija se u više faza čiji je cilj pokazati da u našoj zemlji ima veoma uspješnih kompanija koje su priznate na domaćem i svjetskom tržištu. Rang-liste najboljih po ukupnom prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka bit će objavljene u godišnjaku poslovnih uspjeha – specijalnom izdanju Poslovnih novina 100 najvećih u BiH, čemu će prethoditi višemjesečna medijska kampanja, press konferencije, panel diskusija pod nazivom „Izazov izvoza“ u Sarajevu, kao i gala svečanost dodjele priznanja za najuspješnije kompanije.

Više informacija o projektu dostupno je na www.100najvecih.ba

 Bejtovic Communications,

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)