Home / Kompanije i Tenderi / Strane kompanije / Tesla stigla do povijesnog rezultata

Tesla stigla do povijesnog rezultata

NITI jedan proizvođač još nije uspio u mjesec dana prodati toliko električnih automobila na američkom teritoriju.

Musk konačno može biti bar malo zadovoljan. Tesla Model 3 je konačno krenula onako kako je trebala mjesecima prije. Proizvodnja se zahuktava, a time i isporuke naručenih automobila. Da, u Tesli nemaju te brige s plasmanom jer su već unaprijed zaprimili preko 400.000 rezervacija. Povlastica je to s kojom se nitko prije nije susretao.

Jezikom brojeva, Tesla Model je tijekom svibnja i lipnja imala mjesečnu prodaju od oko 6000 primjeraka. Trenutak istine dogodio se u srpnju kada je put do kupaca pronašlo 14.250 primjeraka, što je rekordno postignuće za jedan električni automobil.

Time je Model 3 i na godišnjoj razini prešao u vodstvo sa 38.617 prodanih primjeraka. Do sada je prodajni rekord držao Leaf s 30.200 primjeraka prodanih u 2014. godini. A pritom je još punih pet mjeseci ostalo do kraja godine.

Kad su pak u pitanju skuplje Tesle, Model S i Model X, njihova prodaja stagnira i kreće se na razini od 1200, odnosno 1325 primjeraka mjesečno, što je opet dovoljno za visoko 3. i 4. mjesto. Da, na 2. mjestu se smjestila Toyota Prius Prime s 1984 prodanih primjeraka./index.hr/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)