Home / Vijesti / BiH / Glumili policajce pa ilegalnim imigrantima ukrali 6500 eura

Glumili policajce pa ilegalnim imigrantima ukrali 6500 eura

Migrantima su zaprijetili nasiljem, a potom su ih natjerali da im daju sav novac kojega su imali, kao i mobilne telefone.

Sarajevska policija uhitila je u utorak i srijedu pet osoba koje tereti za napad na migrante i pljačku koju su izveli inscenirajući policijsku zasjedu.

Četiri muškarca i jedna žena privedeni su nakon što je prijavljeno kako je nekoliko naoružanih osoba odjevenih u odore nalik policijskim u noći između ponedjeljka i utorka u okolici Sarajeva zaustavilo kombi u kojemu su bili ilegalni migranti.

Migrantima su zaprijetili nasiljem, a potom su ih natjerali da im daju sav novac kojega su imali, kao i mobilne telefone.

Utvrđeno je kako su na taj način od migranata opljačkali 12700 konvertibilnih maraka odnosno oko 6500 eura.

Lokalni mediji objavili su kako su pod sumnjom na počinjenje kaznenog djela razbojstva uhićeni Mirnes Omeragić, radnik komunalnog poduzeća “Rad” iz Sarajeva te Muamer GušoAmar Kulović Mehrudin Džananović.

Ispostavilo se kako je Omeragić “u fušu” krijumčario migrante nakon radnog vremena, a trojici svojih poznanika predložio je da zajednički dodatno zarade tako što će inscenirati policijsku zasjedu, zaustaviti kombi kojega je vozio Omeragić, opljačkati migrante i potom podijeliti novac./VL/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)