Home / Vijesti / Regija / BEOGRADSKI INFORMER OTKRIO: “Luki Modriću ustaše pobile pola familije”!

BEOGRADSKI INFORMER OTKRIO: “Luki Modriću ustaše pobile pola familije”!

Kapitenu hrvatske fudbalske reprezentacije Luki Modriću ustaše su za vrijeme Drugog svjetskog rata ubile pola familije, tvrdi beogarski tabloid, navodeći da je Modrićeva majka Radojka Dopuđ, Srpkinja iz sela Kruševa kod Obrovca, te da se na spisku žrtava logora u Jasenovcu i Staroj Gradiški nalazi najmanje troje članova njene porodice.

Tabliod piše kako “sve to nije smetalo Modriću, koji je proglašen za najboljeg igrača Svetskog prvenstva u Rusiji, da osvajanje drugog mesta na Mundijalu proslavi uz ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona”, dok su “istovremeno, hrvatski i zapadni mediji objavljivali potresnu priču o tome kako je Luka Modrić odrastao u izbeglištvu nakon što su ga Srbi proterali iz njegovog sela u okolini Zadra i ubili mu dedu”.

Teško stradali

“Hrvati su, međutim, na sve načine pokušali da sakriju da je njihov najbolji sportista svih vremena najpre stradao od ustaša. Ovo je Informeru otkrio čovek iz okoline Zadra, Hrvat, koji je iz razumljivih razloga želeo da ostane anoniman”, navodi Informer.

– Modrićeva mati je Radojka Dopuđ iz Obrovca. Oni su jedina srpska porodica u tom kraju. Tokom Drugog svetskog rata su teško stradali. Nekoliko njih je ubijeno u logorima – kaže neimenovani sagovornik Informera , i dodaje:

Radojki Dopuđ danas pola rodbine živi u Srbiji, a pola u Austriji. Ovde u Hrvatskoj se o tome ne govori. A tek o tome da su Luki ustaše klale familiju… to je zabranjena tema. Svi pričaju o tome kako su mu Srbi tokom rata ubili dedu i spalili ćaćinu kuću. To je istina. Ali je isto tako istina da su mu hrvatski manijaci tokom “Oluje” 1995. godine spalili materinu kuću, kaže Informerov sugovornik.

Tabliod navodi kaio je tvrdnje da su ustaše ubile Lukine pretke prilično lako provjeriti prostim uvidom u spisak žrtava logora u Jasenovcu i Staroj Gradiški. Taj spisak je dostupan na internet sajtu www.jusp-jasenovac.hr. U pitanju su hrvatski izvori i prema njima je čak 15 osoba sa prezimenom Dopuđ stradalo u ustaškim kazamatima. Od tog broja troje je iz Obrovca, sela u kojem je rođena Radojka Dopuđ, majka Luke Modrića…

“Anica Dopuđ, ime oca Jovan, Srpkinja, rođena 1935. godine u Obrovcu, ubile je ustaše u Staroj Gradiški 1944; Božo Dopuđ, ime oca Nikola, Srbin, rođen 1903. u Obrovcu, ubile ga ustaše u Jasenovcu 1944; Simica Dopuđ, ime oca Dujo, Srpkinja rođena 1878 u Obrovcu, ubile je ustaše u Staroj Gradiški 1944”, piše u zlokobnom spisku žrtava.

 

Prijatelji u Srbiji

Ovo troje nesrećnika koji su skončali pod ustaškim nožem su nesumnjivo preci Radojke Dopuđ i Luke Modrića. Možda je to još neko od preostalih 12 Dopuđa kojima su kosti ostale u logorima Nezavisne Države Hrvatske, piše dalje Informer, navodeći kako “potpuno neverovatno deluje činjenica da je Modrić u ponedeljak u Zagrebu na zvaničnom dočeku reprezentacije pevao ustaške pesme… Očigledno je njegov otac Stipe Modrić ipak imao malo veći uticaj u vaspitavanju”.

Informer navodi da je neposredno pred povratak kući, Modrić pričao o podršci koju dobija od prijatelja iz Srbije.

– Imam mnogo prijatelja u Srbiji i znam da navijaju za nas. Neki naravno ne, što zbog prošlosti, što zbog zavisti. U svakom slučaju, mi smo ovdje da igramo fudbal. Ne znam da li je prikladno miješati neke osjetljive teme u to. Fudbal je zabava – rekao je nedavno Modrić.

 

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)