Home / Ličnosti / RADNICI FIATA U ŠTRAJKU ZBOG RONALDA: „Dok se mi žrtvujemo, kompanija troši stotine miliona na jednog čovjeka“

RADNICI FIATA U ŠTRAJKU ZBOG RONALDA: „Dok se mi žrtvujemo, kompanija troši stotine miliona na jednog čovjeka“

Radnici Fiatove tvornice na jugu Italije će zbog transfera Ronalda u Juventus ići u štrajk.

Ne stišava se bura oko transfera Ronalda iz Reala u Juventus, a koji je težak čak 105 milijuna eura. Naravno, problem je dublji od samog transfera, no Ronaldo je bio odličan okidač da se pokrene pobuna, koja će kulminirati sljedećeg tjedna za kada je najavljen štrajk radnika. Štrajk će se dogoditi između 15. i 17. srpnja, a uz punu podršku sindikata.

Razlog štrajka je vrlo jasan. Dok se milijuni isplaćuju za transfer nogometaša radnici su već godinama prisiljeni na redukciju troškova. O povišici mogu samo sanjati jer im se plaća nije mijenjala dulje od desetljeća.

“Neprihvatljivo je da se radnici FCA-a i CNHI-ja ekonomski žrtvuju, a da kompanija troši stotine milijuna eura na nabavku nogometaša”, stoji u priopćenju sindikata, javlja Football Italia. U svojem priopćenju sindikalisti ne biraju riječi kojima bi opisali svoj bijes postupcima uprave. “I dok radnici I njihove obitelji moraju stezati remene, kompanija troši stotine milijuna na jednog jedinog čovjeka. Je li to fer? Je li normalno da jedna osoba zarađuje milijune, a tisuće obitelji ne mogu preživjeti do sredine mjeseca?” stoji u najavi štrajka.

 

(Index/SB/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

TRUMP-Cijelo vrijeme se borim protiv zlobnih ljudi i duboke države

Predsjednik SAD Donald Trump izjavio je da se sve vrijeme bori protiv “duboke države” koju, …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)