Home / Vijesti / Svijet / Spašeni dječaci i trener iz spilje

Spašeni dječaci i trener iz spilje

SVIH 12 dječaka i njihov trener spašeni su iz spilje na sjeveru Tajlanda. Danas su iz spilje izvučena četiri dječaka, a zadnji je spašen njihov trener. Cijeli svijet je danima pratio dramu koja se odvijala u Tajlandu, a interes je silovito narastao otkad su ronioci otkrili dječake koji su sa svojim nogometnim trenerom nestali u spilji.

Spasioci su uspjeli napraviti gotovo nemoguće – u tri dana, s početkom u nedjelju, su u nemogućim uvjetima uspjeli žive iz spilje izvući dječake koji su bili u njoj zarobljeni 18 dana. Prilikom spašavanja je poginuo i jedan mornarički specijalac – posebno obučeni vojni ronioc koji je dječacima i treneru dopremao boce s komprimiranim zrakom.

U spilji su još uvijek spasioci i liječnik koji je pazio na dječake od trenutka kad su otkriveni živi.

Dječacima se ukazuje medicinska pomoć na licu mjesta

Tajlandski SEAL-ovci su pozvali sve da upute misli ohrabrenja k njima dok se njihov izlazak iz spilje očekuje.

Tajlandski mediji su izvijestili i kako je deveti dječak prevezen u bolnicu te kako su deseti i jedanaesti na putu u bolnicu. Dvanaestom dječaku i treneru se ukazuje pomoć na licu mjesta te će potom biti prevezeni u biolnicu.

Jedan strani novinar je danas uhićen jer je preko spilje pokušavao dronom snimiti što se događa, što su tajlandske vlasti nazvale jako neodgovornim.

Ispred lokacije na kojoj rade spasioci okupili su se volonteri i kuhari koji im kuhaju zadnji ručak na dan spašavanja. Osim toga, lokalni kuhari su i u bolnici gdje će pripremiti omiljena jela dječacima. Podsjetimo, dječaci su svojim roditeljima slali pisma iz spilje, a budući da nisu jeli danima, pisali su i što bi željeli pojesti.

Još se treba vidjeti kakvo je medicinsko stanje dječaka koji su izvučeni danas. Ono što znamo od ranije je da su jučer spašeni jači i zdraviji, a danas slabiji dječaci. Slabijim dječacima se danas ukazivala medicinska pomoć odmah nakon izlaska iz spilje te su nakon toga prevezeni u bolnicu, dok su dječaci izvučeni jučer odmah prebačeni u bolnicu.

Ono što je sigurno je da će nekoliko dana biti u karanteni u bolnici zbog opasnosti od infekcije.

Pogledajte Video Elon Muska sa Instagrama i uvjete u kojima su spasioci radili !

Just got back from Cave 3

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

roniocccizsrbije

Ronilac srpskog podrijetla opisao kako izgleda spilja na Tajlandu: “Umoran sam, jedva spavam”

U AKCIJI spašavanja djece iz spilje na Tajlandu sudjelovao je i Danac Ivan Karadžić. Ovaj četrdesetčetverogodišnjak srpskog podrijetla kazao je kako je jako umoran.

Ivan u Danskoj radi kao instruktor ronjenja, a specijalnost mu je baš ronjenje u spiljama.

 

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)