Home / Kompanije i Tenderi / Nakon uspjeha FlixBusa u Europi, FlixTrain kreće istim stopama u Njemačkoj, te uspješno posluje i u Americi
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon uspjeha FlixBusa u Europi, FlixTrain kreće istim stopama u Njemačkoj, te uspješno posluje i u Americi

++ FlixMobility grupa nakon FlixBusa jača FlixTrain, te uspješno posluje na zapadnoj američkoj obali ++ Nakon najave prvog FlixTraina u Njemačkoj u ožujku, potražnja rekordno raste

++ Europa 30% zelenija do kraja godine; 100 milijuna putnika, 300.000 dnevnih veza, 28 zemalja

++ SAD: 8 regionalnih partnera, 180 zelenih linija

Zagreb/Sarajevo, 10. 7. 2018. – nedavno najavljen početak prometovanja FlixTraina u Njemačkoj krenuo je stopama uspjeha njegovog prethodnika FlixBusa. Od početka prometovanja FlixTraina u Njemačkoj na relaciji Stuttgart, Frankfurt, Hannover, Berlin, frekvencija polazaka je u samo 3 mjeseca udvostručena, a otvara se i nova FlixTrain linija Hamburg – Cologne. Ovime se putnicima nude nove mogućnosti interkonekcija i mogućnosti povoljnih putovanja. Kombinacija autobusa i vlaka, početak je integriranog prijevoza FlixMobility grupe.

flixtrain

˝Tri mjeseca nakon što smo predstavili FlixTrain, pozitivno smo iznenađeni potpuno rasprodanim kapacitetima. Shodno toj ogromnoj potražnji, udvostručili smo ponudu vožnje željeznicama diljem Njemačke.˝ – izjavio je André Schwämmlein, direktor i suosnivač FlixMobilitya. ˝S obzirom na ovu neočekivanu potražnju od naših putnika, očekujemo da ćemo daleko premašiti prethodno postavljeni cilj od 500.000 putnika do kraja 2018. godine.˝ – dodaje André

Originalan i kreativan poslovni model koji je spojio tradicionalnu industriju s visoko razvijenom tehnologijom osigurao je promjene u svijetu mobilnosti i uzdrmao cijelo autobusno tržište u ovom dijelu Europe te se jednako iskustvo nastoji prenijeti i u Bosnu i Hercegovinu. Do kraja godine, FlixBus planira proširiti ponudu za 30%, odnosno povećati broj dnevnih veza na 350.000. Trenutno FlixBus povezuje 1700 destinacija u 27 europskih zemalja.

Sarajevo kao ishodišna točka FlixBusa u BiH, jedna je od 17 destinacija povezanih direktno s Njemačkom i Slovenijom dok se uz presjedanje u najvećim čvorištima poput Münchena ili Frankfurta može nastaviti putovanje dalje u Europu.

Ulaskom na američko tržište s prvim linijama, od 31. svibnja FlixBus je povezao američke gradove kao što su Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, San Diego i Phoenix. Cilj je do kraja godine u suradnji s 8 regionalnih partnera u SAD-u razviti zelenu mrežu s 1000 dnevnih veza.

 


logoflix

FlixBus je mladi, europski autobusni operater koji od 2013. godine pruža alternativan, udoban i zeleni način putovanja diljem Europe dostupan svačijem džepu. Zahvaljujući mrežnom planiranju i izvrsnom hi-tech pozadinskom sustavu, FlixBus nudi 300.000 autobusnih veza dnevno u 1.700 destinacija i 28 zemalja te predstavlja najveću europsku međunarodnu mrežu autobusnih linija. Osnovan u Njemačkoj, start-up od samih je početaka prigrlio iskustvo i kvalitetu regionalnih malih i srednjih poduzeća te s njima uspješno surađuje. Sa sjedištem u Berlinu, Münchenu, Parizu, Zagrebu, Milanu, Stockholmu, Amsterdamu, Aarhusu, Budimpešti, Madridu, Bukureštu i Pragu FlixBus timovi bave se mrežnim planiranjem, korisničkom podrškom, kvalitetom, marketingom i prodajom, kao i procesom planiranja poslovnog i tehnološkog razvoja. Regionalni autobusni partneri, koji su najčešće obiteljska uspješna poduzeća građena na generacijama uspjeha, odgovorni su za svakodnevno obavljanje prijevoza putnika i flotu zelenih autobusa, koji se odlikuju najvišim standardima udobnost i sigurnost. Inovacija, poduzetnički duh i snažan međunarodni brend u kombinaciji s iskustvom i kvalitetom tradicionalnog autobusnog poduzeća, čine snažnu mrežu autobusnih linija unutar Europe. Ovaj jedinstveni međunarodni poslovni model omogućio je zelenim FlixBusevima milijune putnika iz cijele Europe te stvorio tisuće novih radnih mjesta. www.FlixBus.hr/tvrtka.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)